Școala Gimnazială Nr. 3 Lugoj – 250 de ani de învățământ românesc

Școala Gimnazială Nr. 3 din Lugoj a aniversat 250 de ani de atestare documentară.

Jubileul a fost marcat prin workshop-uri și o festivitate aniversară, care a avut loc, vineri, 6 decembrie, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

Evenimentul a debutat cu tradiționalele luări de cuvânt, însemnătatea momentului fiind evidențiată de către prof. dr. Anda Laura Lungu Ursulescu, directorul unității de învățământ sărbătorite, primarul Francisc Boldea (care a anunțat că municipalitatea intenționează să extindă spațiile de învățământ ale școlii, prin achiziționarea unui imobil din vecinătatea locașului de învățământ), de foștii elevi ai școlii – Ion Moldovan, redactorul-șef al săptămânalului lugojean „Redeșteptarea”, și omul de afaceri Ștefan Dănuț Szentpeteri, precum și de prof.dr. Constantin Tufan Stan, care a amintit că de numele acestei școli se leagă și cea mai veche atestare a Reuniunii Române de Cântări și Muzică, propunând totodată ca numele legendarului dascăl lugojean Alexandru Onae, învățătorul care a trezit admirația lui Nicolae Iorga, să-i fie atribuit Școlii Gimnaziale Nr. 3.

În cadrul evenimentului a fost prezentat și un moment artistic, susținut de către elevi de la Școala Gimnazială Nr. 3 și de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”.

Școala Gimnazială Nr. 3, situată lângă monumentală Biserică Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, este una dintre cele mai veci din Banat cu predare neîntreruptă în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.