Participare lugojeană la concursul-proiect „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”

Lugojul va fi reprezentat de elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” la cea de-a II-a ediție a proiectului-concurs „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, organizat de Societatea de Științe Istorice din România și de Facultatea de Istorie din cadrul Universității București.

Marți, 7 iunie 2022, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” a avut loc prezentarea produselor finale care vor participa la acest proiect-concurs. Elevii Patrick Spitzer, Vlad Rus, Larisa Olariu, Sara Usciuc, Alexandra Ichim, Ovidiu Covăcescu-Petriți, din clasa a X-a D de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, s-au înscris la următoarele secțiuni ale concursului:

  • Secțiunea I – „Povești neștiute, povești mai puțin cunoscute. Istoria unui artefact” (realizând un filmuleț despre descoperirea unui unor brățări de bronz din colecția Muzeului de Istorie din Lugoj),
  • Secțiunea a II-a: Memoria fotografică a comunităților locale (realizând o prezentare power-point în care au reconstituit cu ajutorul unor fotografii vechi piața Victoria din centrul Lugojului),
  • Secțiunea a III-a: Memoria documentară a comunităților locale (realizând o scurtă prezentare scrisă a vechilor școli și biserici lugojene (secolele XIV-XVIII)).

Prezentarea s-a desfășurat cu participarea președintelui Societății de Științe Istorice din România (S.Ș.I.R.) – filiala Lugoj, prof. dr. Dumitru Tomoni.

Participarea elevilor lugojeni la acest proiect a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Societatea de Științe Istorice din România (S.Ș.I.R.) – filiala Lugoj, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, ONG-ul „Animus Libri”, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, Biblioteca Municipală Lugoj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.