Trupa Teatrului Municipal ,,Traian Grozăvescu”, la Călărăși și Caracal

 

Trupa de actori a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj va participa, în perioada următoare, la două manifestări festivaliere de tradiție: Festivalul Național de Teatru ,,Ștefan Bănică” de la Călărași și Festivalul Național de Comedie de la Caracal.

În perioada 8-10 noiembrie 2018, la invitația Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și al Consiliului Județean Călărași, trupa lugojeană va prezenta două piese de teatru în cadrul Festivalului Național de Teatru ,,Ștefan Bănică”, ediția a XVI-a: piesa pentru copii ,,Pinocchio”, de Carlo Collodi, în regia lui Dan Mirea și comedia ,,Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu.

Ambele spectacole vor avea loc vineri, 9 noiembrie, de la ora 10, respectiv ora 18.30, pe scena sălii de spectacole ,,Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Pe lângă Teatrul din Lugoj, la festivalul din Călărași vor mai participa: Teatrul ,,Protha” din Panciu, Trupa de Teatru a Facultății de Arte din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța, Trupa de Teatru ,,Aurel Elefterescu” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și Trupa de Teatru ,,Trepte” a aceleiași instituții de cultură.

După doar câteva zile, în perioada 15-18 noiembrie 2018, Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” este invitat să participe la un alt prestigios festival teatral: Festivalul Național de Comedie, ajuns la ediția a XX-a, jubiliară, organizat de către Consiliul Local Caracal, Primăria Municipiului Caracal și Centrul Cultural Municipal ,,Radu Șerban” Caracal.

Teatrul din Lugoj este singurul teatru neprofesionist prezent la acest important festival din România, invitat fiind alături de Teatrul ,,Colibri” din Craiova, Teatrul de Artă București, Teatrul ,,Arte’dellAnima” București, Teatrul ,,Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și Teatrul Dramatic ,,I.D. Sârbu” din Petroșani.

Actorii lugojeni vor prezenta și la acest festival comedia „Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 18, pe scena Teatrului Național Caracal, unul dintre cele mai frumoase edificii teatrale din țară.

„Ca de fiecare dată, suntem convinși că Teatrul Municipal Lugoj se va ridica la înălțimea așteptărilor unor astfel de evenimente, actorii lugojeni cucerind inimile și aplauzele spectatorilor prin profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă la fiecare spectacol jucat, în țară sau străinătate”, a declarat Tudor Trăilă, directorul teatrului din Lugoj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.