Manifestări… discrete, de Ziua Națională a României, la Lugoj

Ziua Națională a României a fost marcată discret, la Lugoj, doar prin depuneri „răzlețe” de coroane de flori la Monumentul Unirii, din centrul municipiului.

Autoritățile locale au hotărât, din cauza pandemiei de coronavirus, să nu organizeze nicio ceremonie în această zi de sărbătoare, optând ca, din partea Primăriei Lugoj să depună o coronană de flori doar primarul Claudiu Buciu împreună cu viceprimarul Bogdan Blidariu.

Cum nu a fost organizat un ceremonial în cadru oficial, marele act istoric de la 1 decembrie 1918 a fost omagiat, separat, tot prin depuneri de coroane de flori, și de către reprezentanții Armatei, ai asociațiilor militare și ai formațiunilor politice (PNL, PSD, USR PLUS, AUR). 

Cu ocazia Zilei Naționale a României, primarul Claudiu Buciu a transmis și un scurt mesaj pe Facebook: „La mulți ani, România! La mulți ani, Români! Fie să ne ridicăm din nou cel puțin la nivelul înaintașilor noștri! Avem tot ce ne trebuie ca Țară și ca Popor”

Tot pe Facebook, reprezentanții PSD Lugoj au menționat: „1 Decembrie – o zi specială pentru românii de pretutindeni. O zi dedicată puterii poporului de a-şi lua soarta în propriile mâini. Astăzi, trebuie să privim spre trecut cu recunoștință pentru eforturile și jertfele înaintașilor noștri. Și spre viitor cu dorința de mai bine. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”.

Iar reprezentanții USR PLUS Lugoj au transmis că „Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă una dintre cele mai mari realizări ale poporului român”, dar și că „1 Decembrie rămâne în sufletele noastre ca fiind o zi simbolică, cu ocazia căreia ne readucem aminte, în fiecare an, că doar împreună putem reuși să construim o țară așa cum ne dorim cu toții”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.