Majorarea tarifelor la apă și canalizare în Lugoj, dezbătută public la solicitarea Asociației „Spirit Bănățean”

Lugojenii sunt invitați să își spună părerea despre proiectul de hotărâre inițiat de către consilierii Iosif Crăciunescu (PSD) și Ioan Haneș (ALDE), privind modificarea tarifelor practicate de  S.C. „Meridian 22” S.A. Lugoj la serviciul public de alimentare cu apă potabilă şi canalizare –  epurare.

La solicitarea Asociației „Spirit Bănățean”, a cărui președinte este consilierul Marius Martinescu, Primăria Lugoj va organiza o dezbatere publică având ca temă proiectul de hotărâre privind majorarea tarifelor la apă şi canalizare în Lugoj.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 12 ianuarie, începând cu ora 14, la sediul Primăriei Lugoj, în Sala de Consiliu.

La ședința publică în care va fi dezbătut proiectul de act normativ sunt invitați să participe toți cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, organizații neguvernamentale, repezentanți ai instituțiilor publice interesate.

Peroanele interesate se pot înscrie în vederea luării cuvântului în cadrul ședinței la sediul Primăriei Municipiului Lugoj – Serviciul relații cu consiliul local, Compartiment acte administrative (persoană de contact Pîrvu Dana, telefon 0256352440, int. 216). Fiecare participant care va lua cuvântul va avea la dispoziție cinci minute pentru a-și prezenta recomandările și propunerile.

„Acest interval de timp a fost decis pentru a permite accesul la opinii verbale pentru cât mai mulți doritori. Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. În cadrul dezbaterii nu se vor lua în considerare opinii, sugestii și sesizări care nu au tangență cu subiectul aflat în discuție”, se menționează în invitația la dezbaterea publică, semnată de secretarul municipiului, Dan Ciucu.

Reprezentanții Primăriei Lugoj menționează că toate propunerile, sugestiile și opiniile participanților vor fi consemnate în procesul verbal al dezbaterii și pot fi însușite de inițiatorii actului normativ, însă doar Consiliul Local Lugoj are competență exclusivă de adoptare a hotărârii, punctele de vedere exprimate în cadrul dezbaterii publice având doar valoare de recomandare.

Conform agendei sesiunii de dezbatere publică, prezentată pe site-ul Primăriei Lugoj, consultarea cetățenilor se va desfășura între orele 14 și 15. De la ora 14 la 14:15 va avea loc primirea participanților, distribuirea materialelor informative și înscrierea la cuvânt, de la ora 14:15 la 14:30 – cuvântul de deschidere, aparținând celor doi consilieri inițiatori ai proiectului de hotărâre, iar de la ora 14:30 la 14:40 – lansarea temei de dezbatere, cu prezentarea și discutarea observațiilor, precum și prezentarea propunerilor referitoare la proiectul de act normativ și clarificarea propunerilor transmise.

Pentru dezbateri în plen și luări de cuvânt sunt alocate 20 de minute, de la ora 14:40 la 15:00, perioaddă de timp care, însă, SE SUPRAPUNE, în parte, cu prezentarea concluziilor dezbaterii, aparținând inițiatorilor, pentru care au fost alocate 15 minute, de la ora… 14:45 la 15:00 (!? – n.r.).

Conform proiectului de hotărâre inițiat de către cei doi consilieri Ioan Haneș și Iosif Crăciunescu, reprezentanții grupului care deține majoritatea în Consiliul Local Lugoj, prețul la apă potabilă va fi majorat cu 0,28 de lei/mc, de la 2,88 lei/mc la 3,16 lei/mc (fără TVA), iar tariful la canalizare-epurare va crește cu 0,09 lei/mc, de la 1,09 lei/mc la 1,18 lei/mc (fără TVA).

Lugoj Expres Majorarea tarifelor la apă și canalizare în Lugoj, dezbătută public la solicitarea Asociației „Spirit Bănățean” tarife majorate primăria lugoj noile prețuri la apa potabilă Marius Martinescu majorarea tarifelor Lugoj Iosif Crăciunescu Ioan Haneș dezbatere publică Asociația Spirit Bănățean apă și canalizare apă mai scumpă pentru lugojeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.