Garda Forestieră Timișoara, controale în zona Crivina – Nădrag – Hăuzești

Garda Forestieră Timișoara a efectuat verificări privind defrișarea pădurii în zona Crivina – Nădrag – Hăuzești.

Controalele au fost efectuate după ce situația din zonă a fost semnalată de către vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa.

În urma verificărilor, Garda Forestieră Timișoara a anunțat că „suspiciunile vehiculate în mediul on-line cu privire la posibilele defrișări și administrare nesustenabilă a pădurii nu se confirmă”. Totuși, au fost aplicate trei amenzi, fiecare în valoare de 5.000 de lei, pentru „nereguli cu privire la manipularea materialului lemnos recoltat legal”.

„Ca urmare a unor declarații apărute în mediul on-line cu privire la posibile exploatări forestiere nesustenabile și a defrișării pădurii din proximitatea DJ 681 pe sectorul Crivina-Nădrag-Hăuzești, Garda Forestieră Timișoara a efectuat verificări de specialitate constatând următoarele:
  • În zona indicată se află fond forestier proprietate publică a statului român, administrat de O.S. Făget și O.S. Ana Lugojana din subordinea D.S. Timiș, RNP-Romsilva.
  • -Pe suprafața de fond forestier administrat de O.S. Făget au fost constituite 2 partizi de produse secundare, rărituri. La momentul verificărilor acestea au fost reprimite, fiind respectate toate regulile silvice de exploatare.
  • Pe raza O.S. Ana Lugojana au fost identificate, în lucru, 3 partizi de produse principale, tăieri de racordare, pe suprafața cărora regenerarea naturală este asigurată în procent de 70-75%.
  • Toate aceste partizi au fost constituite cu respectarea prevederilor amenajamentului silvic, în vigoare, aprobat și avizat din punct de vedere al reglementărilor de mediu.
  • Au fost constatate însă nereguli cu privire la manipularea materialului lemnos recoltat legal, fapt pentru care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei fiecare.
  • În zona de SE a localității Nădrag, au fost efectuate tăieri progresive, succesive și rase. Au fost respectate prevederile amenajamentelor silvice și au fost efectuate împăduriri după tăierile rase și în completarea regenerărilor naturale.
Astfel, vă informăm că suspiciunile veiculate în mediul on-line cu privire la posibile defrișări și administrare nesustenabilă a pădurii NU SE CONFIRMĂ!”, au transmis reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.