Festivalul ceaunelor și al răchiei a atras numeroși pofticioși, la Bethausen

Festivalul ceaunelor și al răchiei a adunat, joi, la Bethausen, bucătari pasionați de gust din Țara Făgetului, dar și producători ai tradiționalei băuturi bănățene.

Iar aromele papricașului preparat după diverse rețete, care de care mai gustoase, cu carne de vită, de porc, de pasăre sau de oaie, i-au cucerit pe cei prezenți, care au trecut pe la ceaunele fierbinți și  nu au plecat fără să guste din specialitățile pregătite de bucătari.

Printre participanții la acest eveniment, organizat de Primăria și Consiliul Local Bethausen și cofinanțat prin Programul TimCultura 2023, s-a aflat și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Evenimentul a fost deschis de primarul comunei Bethausen, Ioan Lihoni, care a urat bun venit  participanților,  după care părintele Doru Milostean, protopopul onorific al Făgetului, a binecuvântat această sărbătoare, iar președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a avut cuvinte frumoase despre organizatorii acestei manifestări câmpenești, care contribuie la unitatea comunităților.

Atmosfera a fost întreținută de cunoscutul solist de muzică populară Dan Nistor și formația sa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.