Eveniment educațional! Două musical-uri celebre, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”

Un eveniment educațional ce are ca temă două musical-uri celebre – My Fair Lady de Frederick Loewe și Scripcarul de pe acoperiș de Jerry Bock, va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 12:00, pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Copiii, dar nu numai, vor avea ocazia să participe la un act artistic ce-i va introduce într-o lume fascinantă ce combină muzica, cu elemente predominant lirice, și coregrafia, în cadrul proiectului Marea Muzică al Asociației Scena Muzicală, proiect finanțat din ugetul local al municipiului Lugoj.

Cele opt arii propuse vor fi interpretate de trei artiști ai Operei Naționale Române din Timișoara: Gabriella Varvari (mezzosoprană), Cristian Rudic (bariton) și Marius Goșa (bas). Acompaniamentul va fi asigurat de Rareș Păltineanu (pian).

Intrarea este liberă. Copiii trebuie să fie însoțiți de un cadru didactic sau de părinți ori bunici.

În program:

Frederick Loewe – My Fair Lady

  •  Aria Elizei – De-aș avea odăița mea… – Gabriella Varvari
  •  Aria lui Doolittle – Dacă ai puțin noroc… – Marius Goșa
  •  Aria lui Higgins – Sunt un om obișnuit … – Cristian Rudic
  •  Aria Elizei – Lasă tu, domnul Higgins... – Gabriella Varvari
  •  Aria Elizei – Pat, pat… – Gabriella Varvari
  •  Aria lui Doolittle – Iar când mi-or pune pirostria… – Marius Goșa
  •  Terțet – În Spania mimoza înflorește – Gabriella Varvari, Cristian Rudic, Marius Goșa

Jerry Bock – Scripcarul de pe acoperiș

  •  Aria lui Tevye – Dacă aș fi bogat… – Marius Goșa

 

Evenimentul face parte din proiectul Marea Muzică, ce constă într-o serie de 10 concerte și spectacole de muzică cultă, prezentate pe parcursul a 6 luni pe scena Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Prin acest proiect, ce propune o asociere între Asociația Scena Muzicală, Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul, muzica cultă de cea mai înaltă ținută ajunge în fața publicului lugojean, oferind oportunitatea deschiderii către acest gen de muzică și includerea Lugojului pe harta acestor tipuri de manifestări culturale. Selecția de spectacole și concerte a fost făcută cu rigoare și cu aplecare spre satisfacerea intereselor unui public cât mai divers, fiind incluse în program concerte de orchestră, concerte corale, spectacole de operă și concerte educaționale.  

Asociația Scena Mzicală are ca obiective promovarea scenei muzicale și artistice independente din regiune, dar și de la nivel național, creșterea impactului culturii și artei în zonele urbane și rurale, organizarea de târguri, festivaluri, spectacole, concursuri, ateliere de lucru și expoziții în domeniile artă și cultură populară, artă și cultură contemporană, educație și antreprenoriat, inovație și tehnologie.

 

 

Lugoj Expres Eveniment educațional! Două musical-uri celebre, pe scena Teatrului Municipal "Traian Grozăvescu" Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Scripcarul de pe acoperiș proiect My Fair Lady musical celebru Marea Muzică Lugoj eveniment educațional Asociația Scena Muzicală arii celebre

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.