Actorii lugojeni, la festivalurile de teatru de la Medgidia și Roman

Trupa de actori a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj va participa, în zilele următoare, la două manifestări festivaliere de tradiție: Festivalul Naţional de Teatru „Tanța și Costel”, de la Medgidia, și Festivalul Național de Teatru ,,Dan Alexandrescu”, de la Roman.

În perioada 27 – 29 septembrie 2019, actorii lugojeni vor participa, la Medgidia, la cea de a VIII-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru „Tanța și Costel”.

La invitația Primăriei Municipiului Medgidia, Casei de Cultură ,,I. N. Roman” și a Garnizoanei Medgidia, Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, va participa la acest festival alături  de Teatrul ,,Thetis” din Medgidia, Teatrul ,,Pro Actoria” din Mediaș, Teatrul ,,Redoute” din Brașov, Teatrul ,,ArtArm” Iași, Teatrul ,,Skepsis” Alba Iulia, Teatrul ,,DA” Reșița și Teatrul Municipal Buzău. Vor fi prezentate 8 spectacole din dramaturgia clasică şi contemporană, românească şi universală.

La acest festival, actorii lugojeni Constantin Ilie, Alexandra Jivan, Loredana Lupescu, Cristina Velici, Cristian Alexandru și Emanuel Cebzan, vor prezenta piesa pentru copii și tineret „De ce n-are ursul coadă”, după I. Creangă, în regia Mariei Voronca, singurul spectacol din festival care se adresează acestui important segment de public.

La câteva zile după Medgidia,  artiștii lugojeni se vor deplasa la Roman, pentru a participa, în perioada 10 – 12 octombrie, la o altă cunoscută manifestare teatrală, Festivalul Național de Teatru ,,Dan Alexandrescu”, aflată la cea de a IV-a ediție.

La invitația organizatorilor – Consiliul Județean Neamț, Primăria Municipiului Roman și Teatrul ,,Dan Alexandrescu” Roman – actorii lugojeni vor prezenta comedia de mare succes ,,Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu, avându-i în distribuție pe Tudor Trăilă, Ileana Căprariu, Constantin Goloșie, Constantin Ilie, Cristina Velici și Roxana Alexa.

Alături de teatrul lugojean, la această ediție a festivalului au mai fost invitate trupe de teatru  din Caracal, Fălticeni, Medgidia, Mediaș, Brașov, Reghin și Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.