Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”, mobilități în școli și instituții de formare din Uniunea Europeană

În urma obținerii unei Acreditări Erasmus+ (cod acreditare: 2020-1-RO01-KA120-SCH-095219), elevii și profesorii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj s-au implicat, anul acesta, în mai multe mobilități în școli și instituții de formare din diverse țări din Uniunea Europeană.

După ce în perioada mai-octombrie 2022, elevii de la Hasdeu au participat la mobilități în Franța și Italia și au găzduit elevi din Spania și Franța în școala lor, în luna noiembrie activitățile de învățare prin cooperare cu parteneri europeni au continuat la liceul Lugojean.

În perioada 7-16 noiembrie 2022, 8 elevi de la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini din Genova, Italia au fost oaspeții elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. Elevii români și italieni au învățat împreună participând la diverse lecții, organizând o competiție de dezbateri și un concurs de talente. Elevii români și italieni au vizitat împreună Alba-Iulia și Timișoara. În timpul acestei mobilități, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au fost preocupați să transmită colegilor italieni informații despre istoria, cultura și civilizația românească.

În perioada 7-11 noiembrie 2022, trei elevi de la  Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au participat la mobilitatea desfășurată la Rupprecht-Gymnasium din München (Germania). La acest proiect implementat de școala bavareză cu titlul „Uni.e.s dans la diversité” și având ca limbă de comunicare limba franceză, pe lângă elevii români și germani au participat și elevi din Belgia și Franța. În cadrul acestui proiect dedicat înțelegerii diversității, elevii de la Hasdeu și-au dezvoltat capacitățile de comunicare în limba franceză și competențele civice. Elevii implicați în această mobilitate au vizitat și numeroase expoziții artistice și au participat la o excursie la  Castelul Neuschwanstein.

Între 14 și 18 noiembrie 2022, 10 elevi de la HasdEu au participat la o mobilitate în Spania la IES Federica Montseny din Burjassot. Elevii români și spanioli au participat împreună la diverse lecții, dar și la numeroase activități practice. Astfel, elevii români au luat parte la un curs de navigație, la un curs de dans spaniol și la un workshop de preparat Paellas. De asemenea, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” au vizitat orașul Valencia și impresionantul „City of Arts and Science” („Orașul artelor și științei) din Valencia. Implicându-se aceste activități, elevii de la HasdEU și-au dezvoltat capacitățile de comunicare în limba engleză și au învățat despre cultura și civilizația spaniolă.

În aceiași perioadă (14 și 18 noiembrie 2022), șapte elevi de la Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au participat la o mobilitate Erasmus+ la Istituto di Istruzione Superiore Merloni Miliani din Fabriano (Ancona, Italia). Alături de colegii italieni, elevii români și-au dezvoltat competențele civice și de comunicare în limba engleză participând la diverse activități de învățare din liceul gazdă. Alături de colegii italieni, elevii români au vizitat diverse instituții culturale din Fabriano, orașele Perugia și Gubbio, dar și impresionatele peșteri Frasassi din Genga.

Implicându-se în aceste mobilități, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” au reușit să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și franceză, capacitatea de a lucra în grupuri diverse, competențele civice, precum și cunoștințele despre cultura și civilizația europeană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.