Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 nu mai fac cursuri în frig

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj nu mai tremură de frig în sălile de clasă.

Reprezentanții Primăriei Lugoj au anunțat că vechea centrală termică, ce încălzea ambele sedii ale școlii și care s-a defectat, a fost înlocuită cu două centrale de ultimă generație, cu consum redus de energie.

Astfel că, începând de miercuri, copiii au căldură în sălile de clasă și nu mai trebuie să învețe în frig, înfofoliți cu geci, fulare, căciuli și mănuși.

Totodată, Primăria Lugoj are aprobată o cerere de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe componenta „Valul renovării”, în valoare de 5.340.633,30 de lei, pentru reabilitarea energetică a mai multor corpuri de clădiri ale Școlii Gimnaziale Nr. 4, atât de la sediul de pe strada V.V. Delamarina, nr. 21, cât și de la cel de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 7.

Lucrările de renovare la aceste clădiri, care astfel vor deveni eficiente din punct de vedere energetic, vizează: înlocuirea tuturor sistemelor actuale de încălzire cu sisteme moderne, nepoluante și cu consum redus de energie; schimbarea ferestrelor, acoperișurilor și aplicarea de materiale izolatoare moderne; montarea de panouri fotovoltaice pe toate clădirile; montarea de sisteme de ventilație; schimbarea sistemului de iluminat; efectuarea tuturor lucrărilor necesare pentru avizare ISU.

Edilii lugojeni preconizează că execuția lucrărilor va începe anul viitor, în vară.

 

Lugoj Expres Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 nu mai fac cursuri în frig Valul renovării Școala Gimnazială nr. 4 Lugoj săli de clasă reabilitare energetică primăria lugoj PNRR panouri fotovoltaice lucrări frig în sălile de clasă frig finanțare elevi centrala termică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.