Elevii de la Liceul „Iulia Hasdeu”, o nouă mobilitate Erasmus+

Patru elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au participat, în perioada 16-20 octombrie 2023, la o  mobilitate la I.E.S. Castellet din Sant Vicenç de Castellet (Barcelona, Spania), în cadrul acreditării Erasmus+ deținute de liceul lugojean.

Prima zi a acestei mobilități, care a avut tema Uni.e.s dans la diversité, a început cu o vizită la Primăria din Sant Vicenç de Castellet. După acest moment, elevii din România, împreună cu elevii de la Institute Sisters Maricolen din Maldegem (Belgia), Rupprecht-Gymnasium din München (Germania) și Lycée Saint-Exupéry din Terrasson (Franța), implicați în acest proiect, au fost primiți de conducerea școlii gazdă și s-au implicat în activități de prezentare și inter cunoaștere. În cadrul acestei etape introductive, elevii din Lugoj au prezentat orașul și liceul în care învață.

Ziua a continuat cu ateliere axate pe dezvoltarea unor moduri noi de exprimare a diversității. Elevii participați, din cele cinci țări s-au angajat într-o dezbatere și au discutat despre produsele materiale ale proiectului. După-amiaza, elevii spanioli, germani, belgieni, francezi și români au vizitat obiectivele istorice și culturale din orașul Manresa.

Marți, 17 octombrie 2023, elevii români, spanioli, belgieni, germani și francezi au participat la workshop-uri în care au descoperit noi modalități de exprimare artistică. În după-amiaza acestei a doua zile, elevii au lucrat în grupe mixte pentru a realiza un video haiku-senzorial.

Miercuri, elevii implicați în mobilitate au participat la o excursie pe muntele Monserrat. Ascensiunea a fost ghidată de elevii și profesorii spanioli. În timpul vizitei, în grupuri mixte, elevii au citit peisajul pe baza grilelor de observație și au alcătuit o listă de termeni specifici. În vârful muntelui, elevii au vizitat mănăstirea Santa Maria de Montserrat.

Joi, 19 octombrie 2023, elevii de la Hasdeu au vizitat orașul Barcelona: cartierul Born, cartierul Gotic, Rambas, Arc de Triomf, Basiliqua del Mar, Palatul muzicii catalane, Catedrala gotică din Barcelona. După amiaza a fost dedicată geniului lui Gaudi și catedralei Sagrada Familia. Vizita a fost ghidată în limba franceză de elevii și profesorii școlii gazdă.

Vineri, ultima zi a mobilității elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj la I.E.S. Castellet din Sant Vicenç de Castellet a fost ziua bilanțului. Într-o primă fază, elevii aflați în mobilitate în Spania au asistat la lecții de franceză în școala gazdă și au lucrat în echipe mixte la produsele finale. Ziua s-a încheiat cu prezentarea video-urilor realizate de echipele de elevi din cele cinci țări implicate în proiect și cu evaluarea activităților din aceste zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.