Elevii de la Liceul „Iulia Hasdeu”, la o mobilitate Erasmus+, în Spania

Opt elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au participat, în perioada 27 februarie – 3 martie 2023, la o mobilitate, în cadrul programului Erasmus+, la IES Sabino Berthelot din Ravelo, El Sauzal (Spania).

În prima zi a mobilității, elevii de la HasdEU au fost primiți de către conducerea școlii gazdă. După primirea festivă, elevii români au făcut cunoștință cu elevii din Spania și s-au implicat în diverse activități de intercunoaștere. Ziua s-a terminat cu o vizită la primăria din El Sauzal, unde elevii români au fost primiți de primarul localității.

Marți, în ziua a doua a mobilității Erasmus+, elevii de la HasdEu au participat la ore de matematică și economie, desfășurate pe baza unor metode de învățare prin cooperare. De asemenea, au vizitat San Cristóbal de La Laguna, oraș înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. După ce au învățat despre arhitectura spaniolă veche, ziua s-a încheiat la spectaculosul Muzeu al Științelor și Cosmosului (Museo de las Ciencias y el Cosmos).

Miercuri, 1 martie 2023, elevii Liceului Teoretic Iulia Hasdeu Lugoj și-au început activitățile de la IES Sabino Berthelot din Ravelo, El Sauzal (Spania) împărțind mărțișoare doamnelor profesoare din școala gazdă. În următoarele ore, elevii de la HasdEU au participat la două lecții deosebite, în care au învățat istorie și biologie prin metoda „escape room”. Mai târziu, elevii din Lugoj au vizitat rezervația naturală Las Calderetes, unde au avut prilejul să descopere flora specifică insulei Tenerife.

A patra zi a mobilității a început cu o activitate de învățare a limbii engleză. În a doua parte a zilei, elevii spanioli și români au vizitat Puerto de La Cruz și Grădina Orhidelor din Sitio Liter. Vizita s-a concentrat pe locurile în care scriitoarea engleză Agatha Christie le-a îndrăgit în Tenerife și a fost un prilej de a învăța despre cultura și civilizația englezească.

Vineri, în ultima zi a mobilității elevilor de la HasdEU la IES Sabino Berthelot din Ravelo, El Sauzal (Spania), elevii spanioli și români au escaladat vulcanul El Teide și au vizitat plaja protejată Los Cristianos. La sfârșitul zilei, elevii români au participat la activitățile de evaluare alături de elevii spanioli. Elevii spanioli și români au lucrat împreună pentru a realiza produsele finale ale mobilității: afișe, bannere etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.