Corul ,,Ion Vidu” – concert extraordinar pe scena Bienalei ,,Augustin Bena” din Cluj

Corul „Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de Lucian Oniţa, va prezenta, sâmbătă, 20 octombrie 2018, pe scena Sălii „Auditorium Maximum” din Cluj Napoca, un concert extraordinar, în cadrul Bienalei Naționale de Muzică „Augustin Bena”, ajunsă la a X-a ediție.

Corul lugojean va reprezenta Banatul la acest prestigios festival dedicat, la ediție jubiliară, Marii Sărbători a Centenarului Marii Uniri de la 1918.

La ediția din acest an a Bienalei Naționale de Muzică „Augustin Bena”, manifestare organizată de Primăria Muncipiului Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană ,,Casino” Cluj-Napoca, Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca și Corala ,,Voci Transilvane” Cluj-Napoca, vor mai concerta:

  • Corul de Cameră „Preludiu” din București,
  • Corul „Marea Unire” din Iași,
  • Corul „Ars Nova” din Pitești,
  • Corala „Voci Transilvane” din Cluj-Napoca”,
  • Corul de Cameră „Capella Transylvanica” din Cluj-Napoca.

„Repertoriul coralei lugojene va fi unul exclusiv românesc, alcătuit din piese de inspirație folclorică, ale renumiților compozitori Ion Vidu și Augustin Bena. În mod festiv, la finalul Galei de concerte, toate corurile participante vor interpreta împreună piesa ,,Trăiască România Mare”, de Abraham Levy-Ivela”, a declarat Tudor Trăilă, directorul Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Soliștii corului lugojean vor fi soprana Maria Virginia Onița și baritonul Bogdan Sărăcin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.