CSM Lugoj va disputa returul finalei Cupei Challenge la Timișoara. Suporterii vor avea la dispoziție 10 autocare pentru deplasarea la meci

Meciul retur al finalei Cupei Challenge la volei feminin, dintre CSM Lugoj și formația italiană Reale Mutua Fenera Chieri, se va desfășura la Timișoara, în Sala “Constantin Jude”.

Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj nu poate găzdui cel mai important meci din istoria clubului lugojean pentru că nu îndeplinește condițiile impuse de Confederația Europeană de Volei (CEV) pentru o finală europeană..

Partida retur dintre CSM Lugoj și Reale Mutua Fenera Chieri va avea loc în 22 martie, de la ora 18:30, iar suporterii formației lugojene vor avea asigurate, de către conducerea CSM Lugoj, 10 autocare pentru deplasarea la meci.

„După două zile de discuții și negocieri cu Federația Română de Volei și Confederația Europeană de Volei, am reușit să stabilim locul de desfășurare al finalei CEV Challenge Cup. Cu toate eforturile noastre, chiar și în condițiile unor îmbunătățiri aduse sălii noastre, aceasta nu poate îndeplinii criteriile unei finale europene și a tot ceea ce presupune acest lucru, incluzând și festivitatea de premiere. Astfel că am fost nevoiți să găsim variante, iar unele dintre acestea nu au fost deloc ofertante ca distanță pentru suporterii noștri. După multe discuții și cu sprijinul unor oameni fără de care nu se putea obține acest lucru, vorbim aici de Claudiu Buciu, primarul ales la Lugojului, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, Dragan Petricevic, antrenorul echipei de baschet SCM Timișoara, Federația Română de Volei și conducerea echipei de baschet din Sibiu, am reușit să stabilim noua noastră casă la Timișoara, în Sala Constantin Jude (fosta Olimpia). Capitala Culturală Europeană devine și capitala voleiului românesc pentru câteva zile pentru că, așa cum ne spunea Cosmin Tabără: ”Exclus ca o echipă a județului să plece în altă parte!”. Vă mulțumim, iar noi ne vedem la Timișoara. Conducerea clubului nostru, prin directorul Mihai Anghel, va pune la dispoziția superterilor zece autocare pentru deplasarea la meci. Revenim cu detalii, dar nu vă programați nimic în 22 martie, de la ora 18,30”, au transmis reprezentanții echipei CSM Lugoj.

Organizarea meciului la Timișoara a fost sprijinită și de Cosmin Tabără, viceprimarul municipiului de pe malurile râului Bega.

„Lugojul nu poate găzdui o astfel de finală din cauza lipsei infrastructurii sportive. Nici la Timișoara situația nu e bună, dar beneficiem de Sala “Constantin Jude”, care poate susține un astfel de meci. În ziua finalei, 22 martie, era programat un meci de baschet, care a fost însă reprogramat în altă zi tocmai pentru a face loc acestui eveniment. Mulțumesc secției de baschet a clubului SCM, lui Dragan Petricevici în special, dnei Carmen Tocală, președinte FRB, care ne-a sprijinit în acest demers, clubului din Sibiu, care în final a înțeles importanța acestui eveniment pentru Lugoj, Timiș și Timișoara. Reșița, Deva, Arad, Oradea erau alte variante de disputare a acestei finale, dar nu puteam să nu ne implicăm în a se desfășura acest meci la Timișoara. Mulțumesc și lui Claudiu Buciu și Ion Moldovan pentru dorința de a juca la Timișoara. Pe lângă suporterii bănățeni, la meci vor participa peste 150 suporteri italieni. Sper la victoria echipei timișene și îi așteptăm pe timișoreni să umple tribunele sălii Olimpia/Constantin Jude în 22 martie”, a transmis și viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.
Meciul tur dintre CSM Lugoj și Reale Mutua Fenera Chieri va avea loc în Italia, în 15 martie 2023.
(Foto: CSM Lugoj volei)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.