Două finanțări nerambursabile, obținute de administrația Boldea, la final de mandat

Municipalitatea lugojeană a obținut, la finalul mandatului administrației Boldea, finanțări nerambursabile pentru realizarea documentațiilor a două proiecte care vizează amenajarea, modernizarea și construirea de piste de biciclete și zone pietonale (valoare proiect – 14,9 milioane de euro) și  reabilitarea spațiilor verzi și modernizarea parcurilor din municipiu (valoare proiect – 4,8 milioane de euro).

“În cursul lunii septembrie, Primăria Municipiului Lugoj, prin Biroul Management Proiecte Programe, a transmis la ADR Vest două fișe de proiecte spre a fi incluse în procesul de selecție pentru a primi sprijin financiar nerambursabil prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014 – 2020. În 30 septembrie a fost publicată pe pagina de web a ADR Vest lista fișelor de proiecte selectate pentru finanțare pentru județul Timiș, listă pe care se regăsesc ambele fișe de proiect trimise de municipalitatea lugojeană”, a anunțat primarul încă în funcție, Francisc Boldea.

Prima fișă de proiect intitulată „Îmbunătățirea condițiilor de deplasare pentru pietoni și bicicliști în municipiul Lugoj, prin amenajarea, modernizarea și construirea de piste de biciclete și zone pietonale” va primi o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.132.205,76 de lei pentru realizarea documentației necesare implementării proiectului. Valoarea investiției propuse în cadrul fișei de proiect este de 14.900.000 de euro.

Cea de-a doua fișă de proiect este intitulată „Creșterea calității vieții prin reabilitarea spațiilor verzi și modernizarea parcurilor din municipiul Lugoj” și va primi o finanțare nerambursabilă în valoare de 724.770 de lei pentru realizarea documentației necesare implementării proiectului, iar valoarea investiției propuse în cadrul fișei de proiect este de 4.800.000 de euro.

“Obținerea de fonduri nerambursabile pentru realizarea documentațiilor pentru aceste două proiecte de mare importanță pentru oraș este primul pas necesar pentru accesarea finanțării europene nerambursabile de 19,7 milioane de euro pentru cele două proiecte prin Programul Operațional Regional 2021-2027”, a mai menționat primarul Francisc Boldea, aflat la final de mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.