Dezbatere publică: Se caută un nume pentru Biblioteca Municipală Lugoj

Anul acesta, Biblioteca Municipală Lugoj va aniversa 70 de ani de la înființare.

Conducerea bibliotecii a anunțat că dorește ca acest moment aniversar să fie marcat și prin personalizarea denumirii instituției.

Astfel, lugojenii, dar nu numai, sunt invitați să participe la o dezbatere publică și să propună un nume reprezentativ pentru institutia locală dedicată cărții.

„Dorim să deschidem o dezbatere publică la care îi invităm pe lugojeni și nu numai să participe și să ne sugereze un nume pentru Biblioteca Municipală Lugoj, aflată la ceas aniversar în anul 2021. Noi venim cu o propunere: Biblioteca Municipală Lugoj – Lucian Blaga, dar vă asigur că vom ține cont de propunerile voastre.  Așteptăm propuneri, argumente, pentru a găsi împreună un nume reprezentativ pentru o instituție de cultură”, a transmis, pe Facebook, Henrieta Szabo, directoarea institutiei.

Un comentariu la „Dezbatere publică: Se caută un nume pentru Biblioteca Municipală Lugoj

  • 25 ianuarie 2021 la 22:30
    Permalink

    Propunerea de nume, Lucian Blaga, se datorește probabil căsătoriei la Brașov în anul 1920 cu Cornelia Brediceanu, născută în Lugoj. Cu tot respectul pentru poetul, filozoful, diplomatul și academicianul Lucian Blaga, acesta s-a născut în comuna Lancrăm, din 1968 parte a Municipiului Sebeș, și a trăit în ultima parte a vieții la Cluj. Desigur de-a lungul vieții, el a avut mari merite, care însă nu sunt legate nicidecum de Lugoj. Biblioteca Municipală Lugoj din vechea clădire a poștei este un centru de cultură care trebuie să primească numele unui român, german sau maghiar din Lugoj cu merite mari în viața culturală a acestui oraș de pe Timiș!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.