Defrișări masive de pădure în zona Nădrag, șanțuri de scurgere și acostamentul șoselei distruse de cei care exploatează lemnul

Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, cel care are în subordine drumurile județene, a efectuat o vizită neanunțată la Nădrag, pentru a verifica situația drumului județean 681 Nădrag – Hăuzești, care nu a fost curățat de zăpadă și gheață de firma responsabbilă cu deszăpezirea.

Cu acest prilej, vicepreședintele CJT a descoperit defrișări masive de pădure în zonă și faptul că cei care exploatează lemnul au distrus șanțurile de scurgere de pe marginea drumului și acostamentul șoselei.

”Problema cu drumul de la Nădrag a fost că un strat de gheață nu a fost curățat. Direcția de Drumuri a constatat că nu a intervenit societatea de deszăpezire și am aplicat amenda maximă. Dar. cei care exploatează lemn în zonă au distrus șanțurile și acostamentul. S-a creat o mare problemă pentru cetățenii de acolo. În situații de urgență se ajunge greu în zonă, este singura modalitate de acces pe un drum pentru ambulanță sau pompieri. Am observat că Poliția Națională nu ne-a informat că sunt probleme, că lemnul stă pe drum, nici autorităție de acolo nu au semnalat că e pericol pentru cetățeni. Sunt lemne depozitate chiar pe drum, care afectează circulația”, a declarat Alexandru Proteasa, menționând că în zonă a observat dealuri întregi defrișate masiv, dar nimeni nu a semnalat problema la Garda Forestieră și la Garda de Mediu.

Vicepreședintele CJT a mai precizat că a descoperit cine exploatează lemnul în zonă și a distrus șanțurile de scurgere a apelor pluviale de pe drumul județean: ”Am descoperit cine exploatează, primul este Ocolul Silvic Ana Lugojana, noi l-am amendat pe cel care exploatează lemnul cu 6000 de lei, cât ne permite legea. Pe Ocolul Silvic Făget, care avea partea cealaltă a pădurii, la fel. Am cerut refacerea infrastructurii și aducerea la starea inițială. Aceste probleme nu sunt răzlețe, le-am descoperit în 10-15 puncte. Vom merge cu sancțiunile la maxim”.

Totodată, vicepreședintele CJT a menționat că a sesizat Instituția Prefectului și Garda Forestieră, pentru a verifica ce se întâmplă în zona Nădrag.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.