Controale pe șosele! Peste 200 de amenzi și 33 de permise de conducere reținute

În perioda 29 aprilie – 3 mai a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 17 infracțiuni și au aplicat 258 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 119 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 33 de  permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Printre cei sancționați s-a aflat și un bărbat, de 41 de ani, care a fost depistat de către polițiștii Secței 10 Poliție Rurală Făget, de 1 mai, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Bichigi, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.20 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia, polițiștii au deschis un dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Polițiștii au anunțat că și în zilele următoare vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.