Sentință definitivă în cazul taximetristului din Lugoj ucis de doi tineri, la Darova

Curtea de Apel Timișoara a hotărât, ieri, mărirea pedepselor cu câte trei ani pentru cei doi tineri, Adrian Avădanei și Mihai Nicolae Klug, care, în iunie 2018, au omorât un taximetrist din Lugoj, pe raza localității Darova.

Inițial, Tribunalul Timiș a hotărât ca cei doi  inculpați minori să fie internați într-un centru de reeducare cu regim închis, pentru o perioadă de 7 ani, respectiv 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat în scop de folosință și furt calificat, dar și să plătească celor trei rude apropiate ale taximetristului ucis câte 25.000 de euro, precum și câte 12.300 de lei cheltuieli judiciare către stat și 5000 de lei în solidar pentru cheltuielile de judecată ale familiei victimei.

Luni, 14 ianuarie, magistrații Curții de Apel Timișoara au admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi de rudele bărbatului ucis, pronunțând sentința definitivă: 10 ani de detenție pentru Adrian Avădanei și 9 ani de detenție pentru Mihai Nicolae Klug.

„În baza art. 421 pct.2 lit. a C.p.p. admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi părţile civile Spăriosu Pavel, Spăriosu Constanţa şi Jivănescu Florica, împotriva Sentinţei penale nr. 508/PI/21.11.2018 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 4138/30/2018. În baza art.123 al.3 Cp, art.129 al.1 Cp. art.125 al.2 Cp înlocuieşte măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni aplicată inculpatului Avădanei Adrian prin Sentinţa penală nr.317/17.04.2018 a Judecătoriei Lugoj cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de: 10 (zece) ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art.188 al.1, art.189 al.1, lit.a Cp, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art.335 al.2 Cp, furt calificat în scop de folosinţă, prev. de art.230, al.1, rap la art.229 al.1 lit. b Cp, furt calificat prev de.228, al.1 Cp, rap la art.229 al.1 lit. b Cp cu apl. art. 38 al.1 Cp. Majorează de la 6( şase ) ani la 9 ( nouă) ani măsura educativă a internării într-un centru de detenţie dispusă de instanţa de fond faţă de inculpatul minor Klug Mihai Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art.188 al.1, art.189 al.1, lit.a Cp, furt calificat în scop de folosinţă, prev. de art.230, al.1, rap la art.229 al.1 lit. b Cp, furt calificat prev de.228, al.1 Cp, rap la art.229 al.1 lit. b Cp cu apl. art. 38 al.1 Cp. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. În baza art.421 pct.1 lit. b Cpp respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Klug Mihai Nicolae împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art.415 Cpp ia act de retragerea apelului declarat de inculpatul Avădanei Adrian, împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art.424 al.3 Cpp deduce în continuare din măsurile educative privative de libertate aplicate inculpaţilor arestul preventiv din data de 21.11.2018 la zi. Constată încetată de drept măsura preventivă a arestului preventiv privind pe cei doi inculpaţi concomitent cu emiterea mandatului de executare a măsurilor educative a internării într-un centru de detenţie. În baza art.276 al.1,2 Cpp obligă inculpaţii în solidar , pe inculpatul Avădanei Adrian în solidar cu părţile responsabile civilmente Avădanei Lidia şi Avădanei Niculai şi pe inculpatul Klug Mihai Nicolae în solidar cu părţile responsabile civilmente Klug Eugenia Lori şi Klug Mihai, să plătească părţile civile Spăriosu Pavel, Spăriosu Constanţa şi Jivănescu Florica suma de 2500 de lei cheltuieli judiciare reprezentând onorariu avocat. În baza art.275 al. 2 Cpp obligă fiecare inculpat, în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata sumei de câte 100 de lei cheltuieli judiciare către stat. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a sumei de 720 de lei onorariu avocat din oficiu către Baroul Timiş. Definitivă”, se menționează în hotărârea 21/2019 a instanței Curții de Apel Timișoara, pronunțată în ședința publică din 14 ianuarie 2019.

Conform probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, s-a reținut faptul că, „în noaptea de 13/14.06.2018, după o înțelegere prealabilă privind uciderea unei persoane cu scopul de a obține un autoturism pentru a fugi de acasă, cei doi minori au comandat un taxi pe care l-au așteptat în fața parcului din localitatea Darova, din județul Timiș, iar după urcarea în taxi i-au aplicat conducătorului auto, în vârstă de 77 de ani, mai multe lovituri cu cuțitul în zona cervicală și în zona toracică, provocând decesul victimei. Ulterior, cei doi minori au plecat cu autoturismul condus de unul dintre aceștia, transportând trupul victimei într-o zonă forestieră din preajma orașului Buziaș, unde l-au abandonat, după care s-au deplasat cu autoturismul în municipiul Timișoara”.

 

(Foto: evz.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.