Comunicat de presă: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”. Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în Municipiul Lugoj

Municipiul Lugoj anunță semnarea contractului de finanțare nr. C3I1A0122000264/13.03.2023 pentru proiectul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în Municipiul Lugoj”, cod proiect: C3I1A0122000264.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni și cuprinde activitățile ce urmează a fi realizate după momentul semnării contractului de finanțare a proiectului.

Obiectivul general al proiectului este accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară, în Municipiul Lugoj, județul Timiș.

Obiectivul specific al proiectului este dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară, în Municipiul Lugoj, județul Timiș.

Proiectul este gestionat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul 1. Tranziția Verde, Componenta C3: MANAGEMENTUL DEȘEURILOR, Investiția I.1.A.: ÎNFIINȚAREA DE CENTRE DE COLECTARE PRIN APORT VOLUNTAR.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.830.914,00 lei, echivalentul a 778.720,20 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 727.873,66 lei.

Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Municipiul Lugoj.

Informații suplimentare referitoare la proiect se pot obține la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Vctoriei nr. 4, Biroul Finanțări și Implementare proiecte, tel. 0256/352240, fax 0256/350493,  e-mail: contact@primarialugoj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.