Amplă campanie de testare a angajaților Autoliv, după depistarea mai multor cazuri de COVID-19

După ce în cadrul multinaționalei Autoliv din Lugoj au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus 17 angajați, conducerea companiei a pus în aplicare o serie de măsuri suplimentare pentru protejarea personalului.

Reprezentanții companiei au anunțat că se consultă și colaborează activ și permanent cu instituțiile statului și cu specialiștii din sistemul medical, împreună cu care a demarat și o amplă campanie de testare a angajaților și izolare a tuturor cazurilor cu potențial de risc.

“În contextul creșterii numărului de cazuri COVID atât la nivel național, cât și în comunitatea locală, compania noastră depune toate eforturile pentru a proteja sănătatea angajaților și a familiilor acestora. Pe lângă măsurile generale adoptate prin cadru legislativ (asigurarea distanței, purtatul măștii de protecție, triajul epidemiologic, informarea permanenta a angajaților privind regulile de igienă, dezinfecții regulate ale întregii fabrici și ale mijloacelor de transport etc.), în toată această perioadă am pus în aplicare o serie de măsuri de protecție suplimentare. Împreună cu specialiști din sistemul medical, desfășurăm o amplă campanie de testare a angajaților și izolare a tuturor cazurilor cu potențial risc, marea majoritate a costurilor fiind suportate de către companie.

Reprezentanții noștri mențin o colaborare activă și permanentă cu instituțiile statului (DSP, Spitalul Municipal, Politie etc.) și se consultă cu specialiștii acestora în efectuarea anchetelor epidemiologice, pentru depistarea și izolarea imediată a tuturor riscurilor de răspândire a virusului. Până în prezent, analizând cazurile active sau vindecate, nu se poate constata o legătură directă de infectare la locul de muncă sau pe mijlocul de transport la/de la muncă spre domiciliu.

Din păcate însă ne confruntam în continuare cu o răspândire comunitară a virusului, iar în aceste condiții, evoluția din următoarea perioadă depinde de atitudinea pe care o avem cu toții și de responsabilitatea de care dăm dovadă! Depinde de fiecare dintre noi toți să ne protejam pe noi și pe cei dragi nouă! Facem un apel către toți concetățenii noștri să respecte aceste măsuri de prevenție, aceasta fiind modalitatea cea mai sigură și eficientă de a opri răspândirea virusului. Avem convingerea că, printr-un efort comun, vom depăși cu bine această perioadă și vom putea reveni cât mai repede la o stare de normalitate pe care cu toții ne-o dorim!”, au anunțat reprezentanții Autoliv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.