Gospodării inundate, la Fârdea! Pompierii au evacuat 5 copii și 3 adulți

Pompierii au intervenit în localitatea Fârdea și au evacuat mai multe persoane din gospodăriile cuprinse de viitura formată în urma averselor torențiale și a scurgerilor de pe versanți.

Conform ISU Timiș, au fost grav afectate 13 gospodării. Pompierii au intervenit cu trei motopompe de mare capacitate, iar din locuințele inundate au evacuat trei adulți și cinci copii. Totodată, au salvat mai multe animale și bunuri materiale.

„Având în vedere situația creată de ploile abundente și creșterea alarmantă a cotelor pe anumite râuri din județul Timiș, comanda inspectoratului a dispus creșterea capacității operaționale, prin chemarea pompierilor aflați în turele libere, la Detașamentul de Pompieri Lugoj și Stația de Pompieri Făget. Astfel, peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile și electropompe sunt pregătiți să intervină în zonele cu pericol de viituri și inundații. De asemenea, la sediul inspectoratului este activat Centrul Județean de Comandă și Conducere a Intervențiilor, cât și Grupa Operativă, pentru coordonarea eficientă a intervențiilor”, a mai anunțat ISU Timiș.

(Foto: ISU Timiș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.