Vești bune! Se relaxează restricțiile, etapizat, începând din 15 mai

Începând din 15 mai se elimină purtarea măştii în exterior, cu unele excepţii şi se elimină restricţiile de circulaţie noaptea, precum şi restricţiile referitoare la programul magazinelor.

Anunțul a fost făcut de către președintele României, Klaus Iohannis, care a menționat că relaxările se vor face etapizat și sunt condiţionate de 2 factori importanţi – evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare.

Conform preşedintelui, prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai, când se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii – pieţele, târgurile sau staţiile de transport public. Purtarea măștii va rămâne obligatorie în mijloacele de transport și în spațiile închise. Tot din 15 mai se elimină restricțiile de circulaţie noaptea şi orice restricţii asupra programului agenţilor economici, astfel că magazinele vor reveni la programul normal, iar activităţile în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate.

Alte restricții se vor relaxa  de la 1 iunie, când va crește numărul de participanți acceptați la evenimente (sportive, nunți, botezuri etc) și o  să dispară orice restricție de număr dacă organizatorul evenimentului garantează că toți participanții sunt vaccinați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.