Veste tristă! Fostul primar al Lugojului, Marius Martinescu, a murit! UPDATE: Sicriul, depus în foaierul Teatrului Municipal „Traian Grozavescu”

Administrația lugojeană este mai săracă! Consilierul local independent Marius Martinescu, fost primar al municipiului Lugoj, s-a stins din viață, în după-amiaza zilei de vineri, 31 august, la un spital din Cluj, unde se afla internat pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale pentru extirparea unei tumori.

Marius Tiberiu Martinescu s-a născut la 6 octombrie 1951, la Făget, localitate unde a urmat școala generală și Liceul „Traian Vuia”, pe care l-a absolvit în anul 1970. Și-a continuat apoi studiile la Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara, devenind inginer în anul 1975. A fost repartizat la Întreprinderea de Petrol Găești, din județul Dâmbovița, unde a lucrat până în anul 1980, când s-a transferat la IURT Lugoj, unde și-a desfășurat activitatea în proiectare timp de cinci ani. În 1985 a fost numit șef de atelier, apoi, în 1987, șef de secție la MR Montaj, iar în 1991 a fost promovat director comercial, funcție pe care a deținut-o până în ianuarie 1993, când a fost ales viceprimar al municipiului Lugoj.

S-a înscris în Partidul Democrat în anul 1992, fiind ales vicepreședinte al organizației din Lugoj în anul 1993. Timp de mai bine de 11 ani, în perioada 2001-2012, a fost președinte al organizației din Lugoj a Partidului Democrat, care, apoi, s-a transformat în Partidul Democrat-Liberal.

A fost, timp de trei mandate, în perioada 1996-2008, primar al municipiului Lugoj, având însemnate inițiative și contribuții la dezvoltarea edilitară, economico-socială și culturală a orașului. În timpul mandatelor sale a sprijinit atragerea de investitori străini – Interspitzen, Rieker, Schuh Union, Werzalit, care au deschis unități de producție în Lugoj, înființând câteva mii de locuri de muncă. Tot în perioada în care a condus destinele municipiului, datorită bunelor relații cu orașele înfrățite, armonioasei conviețuiri interetnice și religioase, precum și a deschiderii sale spre Europa, Lugojul a fost distins cu Diploma de Onoare a Consiliului Europei (în 1999) și cu Steagul de Onoare (în 2000).

În 2008, la sfârșitul celui de-al treilea mandat de primar, a obținut fondurile necesare pentru realizarea a trei mari lucrări de investiții în Lugoj: modernizarea Stației de epurare și înlocuirea tuturor rețelelor de apă și de canalizare din oraș.

La alegerile locale din 2008, a pierdut „la mustaţă” Primăria Lugoj, însă după numai cinci luni a redevenit preferatul electoratului lugojean, câştigând alegerile pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 7 Lugoj. Nu a ajuns în Parlamentul României chiar dacă a câştigat alegerile în colegiul său, dar a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde și-a desfășurat activitatea aproape doi ani. Nominalizarea sa într-o funcţie de conducere în Guvernul României a reprezentat o recunoaştere a profesionalismului de care a dat dovadă în cei 15 ani petrecuţi în fruntea administraţiei lugojene, trei ani ca viceprimar şi 12 ani ca primar. 

În 2012 a obținut un mandat de consilier județean, candidând din partea PDL, iar la alegerile locale din 2016 a câștigat un mandat de consilier independent în Consiliul Local Lugoj, unde a militat, până în ultima clipă, pentru obiectivele și binele Lugojului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

UPDATE: Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului primar  Marius Martinescu va fi depus în foaierul Teatrului Municipal „Traian Grozavescu”. Toți cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face începand de sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 19:00.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.