Ruga lugojeană 2023! De Sfânta Maria, lugojenii au petrecut cu Cristina Tăcină, Zorica Savu și Ion Luca Jurjescu

Și în acest an, în ziua celei mai importante sărbători închinate Fecioarei Maria, la Lugoj a fost organizată tradiționala „Rugă lugojeană”.

La această importantă sărbătoare a Lugojului, alături de numeroși cetățeni și oficialitățile locale, au participat și delegații din orașele Jena (Germania), Vârșeț (Serbia), Veliko-Gradiște (Serbia) și Kriva Palanka (Macedonia), înfrățite cu urbea de pe malurile Timișului.

Conform tradiției, deschiderea „Rugii lugojene” a fost făcută de parohul Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului, părintele protopop onorar Ioan Cerbu, după care, pe binecunoscuta melodie „Ana Lugojana” s-au prins în horă câțiva cetățeni și soliști.

Manifestarea a continuat cu un spectacol folcloric, susținut de soliștii Cristina Tăcină, Remus Grosu, Zorica Savu, Ion Luca Jurjescu și Grupul instrumental condus de Dan Galea.

Anul acesta, manifestările prilejuite de ”Ruga lugojeană” s-au derulat pe parcursul a trei zile (13-15 august), în primele două seri atmosfera a fost întreținută de Kuky, lugojeanca Yvonne și Damian & Brothers (duminică, 13 august), Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc, Remus Grosu, Veta Biriș, Mona-Lisa Sufan și Aurel Tămaș (luni, 14 august).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.