Restricții relaxate! Lugoj și Buziaș – în „scenariul galben”, Făget – în „scenariul verde”. Se deschid sălile de sport și restaurantele în interior

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, în ședință online, marți după-amiază, pentru a reevalua restricțiile impuse la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, în funcție de rata de infectare pe ultimele 14 zile.

Cum la Lugoj rata de infectare a ajuns la 2,66 la mia de locuitori, iar la Buziaș la 2,46, ambele localități coboară de pe anexa 2 (cea cu restricțiile de weekend) și intră pe anexa 4 (cea a localităților din „scenariul galben”, unde incidența cazurilor de coronavirus este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori). La Făget, rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că Orașul Castanilor trece în „scenariul verde”.

În cadrul ședinței, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat o nouă hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile HG 432/2021.

Astfel, în ceea ce privește majorările, conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitățile administrativ teritorială Cenei și Racovița, au intrat pe anexa 2, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

Pe anexa 3, care cuprinde unitățile administrative teritoriale în care s-a depășit rata de infectare de 3/1000 de locuitori au intrat UAT Beba Veche, Bucovăț, Cenad. UAT Bucovăț a depășit incidența de 3/1000 de locuitori în data de 25.04.2021, iar astăzi CJSU a constatat atingerea acestui prag în ultimele 48 de ore conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 432/2021, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile, chiar dacă astăzi 27.04.2021 incidența este sub 4/1000 de locuitori.

Unitățile administrative-teritoriale Jamu Mare, Știuca și Pietroasa au  intrat pe anexa A4, adică pe lista UAT-urilor unde incidența este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mica de 3/1000 de locuitori.

Totodată, la reevaluare, unitățile administrativ-teritoriale Gătaia, Peciu Nou, au intrat pe anexa 3 care cuprinde unitățile administrative teritoriale în care s-a depășit rata de infectare de 3/1000 de locuitori – fiind ridicate restricțiile de weekend – iar UAT Parța și Pișchia au rămas pe Anexa 3, fiind prelungite măsurile aferente pe 14 zile.

Tot la reevaluarea de 14 zile, municipiul Lugoj și UAT-urile Buziaș, Pădureni, Becicherecu Mic au intrat pe anexa 4, care cuprinde unitățile administrative-teritoriale în care incidența este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mica de 3/1000 de locuitori, fiind ridicate astfel din restricții.

Deasemenea, la reevaluarea la 14 zile, unitățile administrative-teritoriale Checea, Sacoșu Turcesc, Șandra, Traian Vuia, Nițchidorf, Voiteg, Tormac, Bogda, Fârdea, Mănăștiur, Făget și Tomnatic au ieșit de pe anexele cu restricții.

Pentru UAT Saravale la reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a măsurii de includere pe Anexa 4.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 28.04.2021.

În urma acestei hotărâri, Lugoj și Buziaș intră în rândul localităților în care magazinele și terasele se pot închide la ora 21, iar carantina de noapte intervine de la ora 22. De asemenea, cafenelele, restaurantele, teatrele, cinematografele și sălile autorizate de jocuri de noroc se pot deschide în interior, la 30% din capacitate. Se pot redeschide și sălile de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.