Peste 600 de amenzi pentru cei care au încălcat restricțiile impuse pentru prevenirea coronavirusului

În ultimele două zile, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„La activităţi au participat 666 de forţe de ordine, fiind verificate 273 de societăți comerciale, precum şi 158 de mijloace de transport persoane, dintre care 98 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 6.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 609 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 141.000 de lei. Dintre acestea, 509 sancțiuni contravenționale în valoare de 116.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 57 de sancțiuni în valoare de 8.900 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 24 de sancțiuni în valoare de 12.000 pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdictii/restricții”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii au mai precizat că astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.