Lucrări de decolmatare, în intravilanul municipiului Lugoj

Sistemul de Gospodărire a Apelor Timiș a început lucrările de decolmatare a cursurilor de apă aflate în arealul administrat, conform Planului de Gospodărire a Apelor pe 2024.

Astfel, miercuri, 21 februarie, Sistemul Hidrotehnic Lugoj a finalizat decolmatarea cursului de apă Cernabora – Știuca – Timiș, în intravilanul municipiului Lugoj.

„Pe aproximativ 1 km  s-a curățat albia pârâului de materialul adus și depus de apă, folosind utilajele din dotare, în acest fel asigurându-se secțiunea de scurgere a apei. Materialul rezultat din decolmatare a fost depus pe malurile cursului de apă, în albia sa majoră. E important de știut că prin decolmatări se evită inundarea locuințelor și a terenurilor agricole, atunci când au loc creșteri importante de debite și niveluri ale cursurilor de apă”, anunță ABA Banat.

 

Lugoj Expres Lucrări de decolmatare, în intravilanul municipiului Lugoj Timiș Știuca râu Timiș pârâul Cernabora Lugoj lucrări de decolmatare lucrări inundație decolmatare cursuri de apă Cernabora ABA Banat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.