Licitație reluată pentru construirea noului spital din Lugoj

Primăria Lugoj a lansat pe SICAP, la începutul acestei săptămâni, procedura de licitație publică pentru achiziția lucrării pentru obiectivul de investiții „Construire spital și funcții conexe  pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj”.

Investiția este inanțată prin PNRR, în baza contractului de finanțare semnat în 31 martie 2023 între Primăria Lugoj și Ministerul Sănătății.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 mai 2024, ora 15.

Valoarea totală estimată – conform devizului general la nivel de studiu de fezabilitate – este de 460.967.374,95 de lei fără TVA. Din această sumă, 445.597.081,18 lei fără TVA reprezintă componenta de execuție lucrări, iar 15.371.293,77 lei fără TVA – componenta de proiectare.

Durata contractului este de 87 de luni, iar criteriile de atribuire: cel mai bun raport calitate preț.

Obiectivul general al proiectului îl constituie construirea unei noi clădiri pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”, la standardele actuale de calitate și în acord cu cele mai bune practici internaționale, care să adăpostească atât specialitățile ce funcționează astăzi în cele 16 pavilioane ale spitalului, ce vor fi relocate, cât și alte spații necesare pentru buna desfășurare a activității clinice, în vederea oferirii de servicii de îngrijiri medicale de calitate, integrate.

La prima licitație s-au înscris două firme, ale căror oferte au fost respinse. Unul dintre ofertanți (Asocierea SSAB-AG (din Bacău, lider) – Bemel AG – Acer Proje Insaat AS, având ca subcontractanți și terti societățile Triptic Studio, DZ Medicle, Dacorum Grup, Vangaz Instal, KONE Ascensorul, Zoork, Quattro Engineering Solutions, SSAB International Electric si Rotherm Grup) a contestat hotărârea comisiei de evaluare,  iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis o decizie prin care a solicitat Primăriei Lugoj reevaluarea ofertei depuse de acesta. Primăria Lugoj a contestat în instanță această decizie și, cu avizut Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, a demarat organizarea unei noi licitații pentru acest obiectiv de investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.