A fost semnat contractul de finanțare pentru cea mai mare investiție din Lugoj: peste 150 de milioane de euro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, joi, la Timișoara, contractul de finanțare din PNRR, în valoare de peste 150 de milioane de euro, pentru cel mai mare obiectiv de investiții din Lugoj: Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”.

În cadrul ceremoniei, au fost semnate și contractele de finanțare, tot din PNRR, pentru alte două obiective în domeniul medical din vestul țării: construirea Institutului Regional de Oncologie Timișoara (investiție de aproximativ 197 de milioane de euro) și construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, la Arad. 

La eveniment a participat și o delegație din Lugoj, condusă de primarul interimar Bogdan Blidariu și fostul primar Claudiu Buciu, inițiatorul proiectului de construire a unui nou spital în municipiu.

„După mai bine de doi ani de muncă intensă, de emoții, dar și de înlăturare a unor obstacole, firești sau nepotrivite, iată că astăzi s-a consfințit o realitate: Lugojul are banii necesari pentru construcția Noului Spital. O oportunitate istorică a fost transformată într-o certitudine. Exclusiv prin munca echipei din primărie, a managerului spitalului Ionut Cocos și a câtorva oameni de bine din sistemul public de sănătate, ori din alte instituții publice cu bune intenții pentru comunitatea noastră. Bucuria acestei realizări pălește în fața responsabilității enorme de a ridica, începând chiar de astăzi, Noul Spital”, a transmis Claudiu Buciu, inițiatorul proiectului.

La ceremonia moderată de Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timișoara, au fost prezenți și prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, deputatul PSD Alfred Simonis, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Florentina Radu.

Contractul pentru construcția noului spital din Lugoj a fost semnat de către ministrul Alexandru Rafila și de primarul interimar Bogdan Blidariu.

„Eu nu am dorința să rămân pînă la finalizarea acestor oiective, care sigur că va dura cțiva ani. Vreau să știu că au început. Dacă încep efectiv, ceea ce înseamnă proiectare și execuție, cu siguranță ele se vor finaliza”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

 

Lugoj Expres A fost semnat contractul de finanțare pentru cea mai mare investiție din Lugoj: peste 150 de milioane de euro Spitalul Municipal Lugoj Spitalul Municipal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.