La Lugoj vor fi deschise două centre de vaccinare împotriva COVID-19

Autoritățile au anunțat că, foarte probabil, din luna ianuarie 2021 va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19, iar în județul Timiș vor fi organizate 32 de centre de vaccinare.

Dintre cele 32 de centre de vaccinare, 17 vor funcționa la Timișoara, 2 la Lugoj și câte un centru la Făget, Sânnicolau Mare, Buziaș, Jimbolia, Giroc, Recaș, Dumbrăvița, Deta, Săcălaz, Ghiroda, Moșnița Nouă, Ciacova și Gătaia.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

Vaccinarea se va face în trei etape astfel:

  • în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social,
  • în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie,
  • în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.