Iepurii lugojeanului Lucian Onujec, campioni naționali la Expoziția Națională a României – ediția 2023

Lugojeanul Lucian Onujec, care crește iepuri de la vârsta de 16 ani, și-a trecut în palmares încă o performanță chiar de Ziua Națională a României: trei titluri de campion și unul de vicecampion național, cu iepurii săi din rasa Uriaș German (alb și gri), la Expoziția Națională a României – ediția 2023, de la Centrul Expozițional Romexpo București.

La această expoziție, organizată de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei, Păsări și Animale Mici din România, crescătorul lugojean a participat cu patru exemplare de iepuri din rasa Uriaș German alb și două exemplare din rasa Uriaș German gri.

La această importantă expoziție națională, Lucian Onujec și-a trecut în palmares un record al crescătoriei sale, respectiv trei titluri de campion național și un titlu de vicecampion național:

  • Campion Național Mascul Uriaș Gri German, cu 97,5 puncte,
  • Campion Național Femelă Uriaș Alb, cu 97 de puncte,
  • Campion Național Colecție Uriaș Alb,
  • Vicecampion Național Mascul Uriaș Alb, cu 96,5 puncte.

Lucian Onujec crește iepuri pentru competiție din anul 2002, participând cu exemplarele sale la patru campionate europene, la Nitra, Leipzig, Metz și Heming, precum și la numeroase expoziții naționale.

Anul acesta, a participat la patru expoziții.

„Anul competițional 2023 în cunicultură a început pentru mine cu expoziția locală, de la Lugoj, unde am participat cu două exemplare de iepuri, unul gri și unul alb, ambii ieșind campioni, cu 96,5 puncte. Am continuat cu expoziția Cupa Banatului, de la Sânnicolau Mare, unde am participat cu patru iepuri din rasa uriaș alb german, masculul ieșind campion cu 96,5 puncte. După doar o săptămână am participat la expoziția de la Oradea, cu două femele, alb și gri. Cea gri a obținut 96 de puncte, iar cea gri a ieșit vicecampioană, cu 97 de puncte. Cea de-a patra expoziție la care am participat a fost cea de la București, care a fost și cea mai importantă și la care am obținut recordul crescătoriei mele. În concluzie, 2023 a fost un an competitiv fantastic pentru mine și, totodată, destul de greu pentru a prinde iepurii în forma lor maximă, din cauza vremii neprielnice, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit!”, ne-a spus Lucian Onujec.

Lucrian Onujec dedică această reușită bunicului său, care i-a fost aproape mereu și care, în acest an, „a plecat la cer”.

Crescătorul lugojean este și singurul român care a exportat iepuri pe un alt continent, în Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.