Furtuna a făcut prăpăd, la Lugoj: acoperișuri luate de vânt, copaci și stâlpi de electricitate rupți, zeci de mașini avariate

Furtuna din noaptea trecută a făcut prăpăd la Lugoj, provocând daune majore atât pe domeniul public, cât și proprietarilor de clădiri și mijloace de transport.

Mai multe acoperișuri au fost smulse și au căzut peste mașini, avariindu-le, câțiva stâlpi de electricitate au fost culcați la pământ, iar mai multe geamuri de la balcoanele blocurilor au fost sparte și plasele pentru țânțari au fost luate de vânt. Zeci de copaci au fost rupți, iar gardul de la Cimitirul romano-catolic, de pe strada Romanilor, a fost dărâmat pe o porțiune de irca 10 metri. Un copac a căzut și a rupt gardul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”.

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că toate societățile primăriei se află pe teren pentru a debloca drumurile publice afectate și pentru a elibera parcurile de copacii căzuți, dar a făcut și un apel la cetățeni și la asociațiile de proprietari să se ocupe de degajarea domeniului public de țiglele, crengile rupte și acoperișurile improvizate ale blocurilor care au fost luate de vânt, atenționând că pagubele produse de acoperișurile construite fără autorizație, care au căzut peste mașini, vor trebui suportate de proprietarii imobilelor.

„Toate societățile primăriei intervin în acest moment în principal pentru a debloca drumurile publice afectate (chiar închise – Splaiul 1 Decembrie 1918) și pentru a elibera parcurile de copacii căzuți. Însă nu este suficient.
Facem apel la dvs. să curățați pe cât posibil carosabilul din fața imobilelor dvs., în special de resturile de țiglă și de crengi. Solicităm în mod expres Asociațiilor de proprietari să se ocupe de degajarea domeniului public de acoperișurile improvizate ale blocurilor și care au căzut. Până în prezent am identificat 8 acoperișuri de bloc căzute, unele chiar pe autoturisme, avariindu-le considerabil. Toate au fost construite fără autorizație de construire, iar pagubele produse vor trebui suportate de proprietarii imobilelor.
Am identificat 12 stâlpi ce deservesc rețeaua de distribuție a energiei electrice și iluminatul public, stâlpi prăbușiți sau rupți. Distribuitorul de energie electrică intervine deja pentru a remedia situația. Din păcate au fost din nou afectați copacii din curtea Spitalului, unul dintre aceștia dărâmând practic gardul instituției. La fel s-a dărâmat parțial și gardul Cimitirului Romano-Catolic de pe strada Romanilor.
Mai multe sălcii de pe malul Timișului s-au rupt și au căzut peste parapet în zona Splaiului 1 Decembrie 1918, aici vor interveni colegii de la Apele Române, alături de echipele noastre care sunt deja pe teren. Vă solicităm să vă adresați direct Primăriei pentru orice situație care vă depășește posibilitățile de a interveni pentru înlăturarea efectelor furtunii”, a transmis primarul Claudiu Buciu.
(Foto: Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.