Fapte penale cu 23 de persoane reținute și 3 persoane arestate preventiv

Polițiștii timișeni au instrumentat, în perioada 19-25 februarie, o varietate de fapte penale, de la infracțiuni cu violență sau contra patrimoniului până la infracțiuni rutiere sau cele din sfera nerespectări regimului deținerii armelor letale.

În 17 dosare penale au fost reținute 8 persoane pentru 24 de ore în cazul infracțiunilor cu violență, 11 în cazul infracțiunilor contra patrimoniului, 2 persoane pentru infracțiuni rutiere și 2 persoane pentru nerespectarea regimului deținerii armelor letale.

De asemenea, magistrații au dispus și măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de 3 persoane.

Au fost emise 8 ordine de protecție în dosare penale ce privesc infracțiuni din sfera violenței domestice.

În decursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri timișeni au acționat pe principalele artere din județ în vederea prevenirii consumului de alcool sau alte substanțe interzise la volan.

Astfel, în urma încălcării normelor rutiere, polițiștii au aplicat 1.142 de sancțiuni contravenționale și au fost constatate 26 de infracțiuni, fiind reținute 111 permise de conducere (14 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan și 50 pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză pe drumurile publice) și retrase 41 de certificate de înmatriculare.

„În vederea consolidării relației de încredere și colaborare cu comunitatea, Poliția din județul Timiș își reiterează angajamentul de a asigura un mediu sigur și securizat pentru toți cetățenii, încurajându-i să solicite ajutor în orice situație de urgență sau nevoie. Încrederea cetățenilor în instituția noastră este esențială pentru eficiența acțiunilor noastre. Ne angajăm să acționăm cu transparență și responsabilitate, iar colaborarea cu comunitatea este fundamentul acțiunilor noastre”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.