Deținutul care a evadat de la un punct de lucru a fost capturat

Deţinutul Sava Tiberiu Flavius, care a evadat marți, 27 iunie, în jurul orei 0:59, de la un punct de lucru exterior,  situat în localitatea Săcălaz, a fost identificat și capturat, în jurul orei 10:47, pe raza localității Remetea Mare, de către o echipă de căutare constituită din polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului Timișoara, în colaborare cu angajații din structurile de apărare națională.

Reprezentanții Penitenciarului Timișoara au anunțat că, în legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La acțiunea de identificare şi capturare a deţinutului au participat angajați de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, precum și personalul Penitenciarului Timișoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.