Cetățenii, invitați să sărbătorească, alături de pompieri, Ziua Protecției Civile

În data de 28 februarie 2023, în România se celebrează 90 de ani de la înființarea Zilei Protecției Civile. În această zi, în anul 1933, a luat fiinţă protecţia civilă în țara noastră, prin Decretul Regal nr. 468, care aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor.

În acest sens, pentru a marca importanța acestui eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș organizează – „Săptămâna Protecției Civile”.

Cu acest prilej, ISU Timiş vă invită să sărbătoriți „Ziua Protecției Civile” alături de pompieri, în următoarele locații:

  • 28 februarie 2023 – în intervalul orar 09ºº-13ºº, în fața Detașamentului 1 de Pompieri Timişoara, unde va fi amenajat un punct de informare preventivă cu tematică de protecție civilă, expoziții statice și măsuri de acordare a primului ajutor medical, dar şi cu echipamente și autospeciale de intervenţie;
  • 28 februarie 2023 – în intervalul orar 12ºº-16ºº, pe Platoul Casei de cultură din Municipiul Lugoj;
  • 28 februarie 2023 – în intervalul orar 12ºº-16ºº, în Parcul central din orașul Făget.
  • 28 februarie 2023 – în intervalul orar 12ºº-16ºº, în parcarea Pelini din orașul Buziaş;
  • 28 februarie 2023 – în intervalul orar 12ºº-16ºº, pe platoul din fața Bisericii Ortodoxe din orașul Sânnicolau Mare;
  • 28 februarie 2023 – în intervalul orar 12ºº-16ºº, în „Parcul Anton Kratzer” din orașul Deta.
  • Zilnic, în perioada 27.02.-03.03.2023, între orele 0900-1300,, la sediile subunităților de pompieri din județ are loc „Ziua Porților Deschise”.

De asemenea, în aceeași perioadă va fi reluata campania națională de informare preventivă „NU TREMUT LA CUTREMUR”, prilej cu care vor fi distribuite materiale informative în zonele cu public numeros, dar și spoturi video în mediul online, în centrele comerciale și în mijloacele de transport în comun.

În unitățile de învățământ vor continua acțiunile teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor medical și modul de comportare specific tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență.

Totodată, Serviciile voluntare pentru situații de urgență vor fi angrenate pentru a desfășura activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comunităților din care fac parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.