Călin Dobra: ”Aşa am ajutat Lugojul! –  ADEVĂRUL despre sprijinul şi finanţările din partea Consiliului Judeţean Timiș, în mandatul meu de președinte”

Ca lugojean, născut şi crescut în LUGOJ, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă şi atât cât mi-au permis atribuţiile legale ale funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, funcţie pe care am deţinut-o între anii 2017-2020. Din această poziţie, am alocat municipiului Lugoj, în mandatul meu de șef al CJ Timiş, suma de 26 de milioane de lei, adică peste 5 milioane de euro, pentru CULTURĂ, SPORT, EDUCAȚIE, SĂNĂTATE şi pentru CULTELE RELIGIOASE.

Mi-aş fi dorit să pot aloca mai mulţi bani oraşului nostru, dar atât mi-a permis legea, iar aceasta nu poate fi încălcată, oricât de mare ar fi dorinţa şi nevoia de a sprijini comunitatea din care faci parte. Pentru că cifrele descriu cel mai bine realitatea şi scot la iveală adevărul, vă prezint o imagine clară asupra a ceea ce a însemnat sprijinul financiar pe care l-am acordat municipiului Lugoj, între anii 2017-2020.

Cele 26 de milioane de lei au fost alocate, conform legislaţiei, pentru completarea bugetului local şi pentru finanţarea ONG-urilor, care au depus proiecte la Consiliul Judeţean, acestea fiind singurele forme legale prin care se pot vira sume către Lugoj. Printre cele mai mult finanţate domenii se numără INFRASTRUCTURA, Lugojului fiindu-i repartizate 6,7 milioane de lei pentru investiţii în dezvoltare şi pentru drumuri.

Un alt domeniu căruia i-am acordat o atenţie deosebită a fost cel CULTURAL, prin finanţarea a 109 evenimente organizate de diverse instituţii şi organizaţii non profit din Lugoj. Aici aş aminti „Festivalul de Film al elevilor de la Haşdeu”, „Gala Folk”, „Gala Internaţională de Jazz”, „Festivalul de Teatru FESTTEAM ART”, „Festivalul Muzicii Clasice”, „Festivalul Veterani” – FOA, Concursul de Creativitate Plastică „Ion Ţuculescu” şi altele. SPORTUL lugojean a beneficiat, în timpul mandatului meu, de 1,2 milioane de lei. Cei mai mulţi bani au mers către Clubul Sportiv Municipal, pentru a sprijini tinerii în obţinerea unor performanţe sportive.

O atenţie sporită a fost acordată domeniului SOCIAL şi copiilor cu deficienţe, prin sumele alocate Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” din Lugoj, instituţie model în ceea ce privește serviciile educaţionale şi terapeutice pe care le oferă fiecărui copil cu cerinţe educaţionale speciale. Aproximativ 12 milioane de lei au fost alocaţi acestei instituţii, în cei trei ani în care am fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, pentru construirea și dotarea unui nou corp de clădire, destinat terapiilor specifice, pentru achiziţionarea materialelor didactice necesare activităţii de terapie logopedică și a aparaturii de evaluare pentru diagnoză psiho-educațională a copiilor, precum şi a unui mijloc de transport pentru beneficiarii cu nevoi speciale, ori pentru modernizarea centralelor termice şi a infrastructurii care asigură agentul termic la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” din Lugoj. Totodată, am demarat, prin finanţări din fonduri europene, construirea a două case protejate pentru persoanele cu dizabilităţi, care au o capacitate de 10 beneficiari fiecare şi care deservesc şi adăpostesc copii de diferite vârste cu deficienţe locomotorii.

Ca o premieră în activitatea Consiliului Judeţean Timiş, în mandatul meu am reuşit să implementez un program prin care am finanţat mai multe SPITALE din judeţ, între care şi Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, iar din cei 700.000 de lei alocaţi unității sanitare a fost achiziţionată aparatura medicală nouă.

Pe lângă toate aceste domenii, am avut în vedere şi sprijinirea BISERICILOR, fiindcă o comunitate puternică are nevoie de religie. Finanţările de la CJT nu au ocolit niciun cult religios, pentru că am ştiut că atunci când vrem să ne dezvoltăm armonios, avem nevoie de îndrumare şi din partea bisericilor noastre.

De-a lungul timpului am demonstrat că sunt un om dedicat tuturor celor care au nevoie de sprijin, un om care cunoaşte nevoile unei comunităţi şi care ştie să construiască. Sunt convins că experienţa pe care am căpătat-o pe parcursul acestor ani şi modul în care am învăţat să fiu de folos şi să ajut, mă vor face să gestionez corect şi să le rezolv toate problemele comunităţii noastre.

Știu cum, pot și vreau să dezvolt LUGOJUL!

Reconstruim LUGOJUL împreună!

 

 

(P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.