Americanii sunt pregătiți să ajute Lugojul… „să se dezvolte și să meargă înainte”

Oaspete special, joi, 3 decembrie, la Primăria Lugoj. Aflat într-o vizită în județul Timiș, E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a poposit și la Lugoj, unde a avut o întrevedere cu primarul Claudiu Buciu și noul city manager al municipiului, Anca Micșa Oprea.

Desprea vizita ambasadorului Adrian Zuckerman la Lugoj, primarul Claudiu Buciu a spus: „Scurta vizită a fost în fapt prilejul neprețuit cu ocazia căruia ne-am transmis reciproc gândurile bune pe care le avem pentru Țară. O discuție atât de scurtă, dar atât de cuprinzătoare, pentru că lucrurile importante pentru România și SUA sunt puține dar vitale: statul de drept, educația de calitate, reducerea intervenției statului în economie, respectul și încrederea reciprocă între parteneri și, nu în ultimul rând, investițiile SUA în economia românească. Democrația se învață din mers, dar nu fără a avea modele de excepție ori garanții solide din partea unor parteneri de nădejde. Au trecut 30 de ani de la Revoluție în care, parcă, Revoluția tot mai continuă. SUA s-au implicat decisiv în democratizarea României. Împlinirea idealurilor Revoluției și “stăpânirea democrației” nu sunt departe. Avem voință, avem parteneri de încredere, înțelegem și ne dorim ca democrația să fie cât mai curând un atribut comun. Ne-am arătat disponibilitatea de a sprijini orice investiții noi ale unor potențiali investitori din SUA, precum și disponibilitatea de a dezvolta împreună proiecte educaționale ori cu caracter social. Gândurile curate exprimate atât de deschis de Ambasador nu fac decât să ne întărească încrederea că România va fi bine!”.

La finalul întâlnirii și ambasadorul Statelor Unite a spus cuvinte frumoase despre noua conducere a Lugojului, declarând că a găsit o echipă tânără și entuziastă, cu idei clare de dezvoltare a orașului.

„Discuțiile cu primarul Lugojului au fost foarte pozitive și foarte instructive. Lugojul are noroc să aibă așa un primar care are o vedere clară pentru viitor și prevăd numai lucruri bune care o să se întâmple pentru dezvoltarea orașului, nu numai economic, dar și social. La conducerea orașului e o echipă entuziastă, care are idei bune și care o să facă viitorul pentru Lugoj și pentru restul României mult mai bun”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

Totodată, ambasadorul SUA și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini administrația lugojeană pentru ca Lugojul să se dezvolte.

„I-am promis domnului primar că noi suntem pregătiți să ajutăm Lugojul, în orice fel putem, pentru ca să se dezvolte și să meargă înainte”, a mai declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

După vizita la Primăria Lugoj, ambasadorul Adrian Zuckerman a avut și o întâlnire privată cu omul de afaceri lugojean Gabriel Olariu. La această întâlnire privată, care a avut loc la Terasa Peroni, a participat și primarul Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.