Garda de Mediu Timiș – amenzi de 155.000 de lei pentru nerespectarea legislației de mediu

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș au aplicat, în cursul lunii aprilie, agenților economici din județ, sancțiuni contravenționale în valoare totală de 155.000 de lei. Totodată, a fost dispusă și o sancțiune complementară de sistare a activității.
Amenzile aplicate au fost pentru nerespectări ale legislației de mediu, astfel :
  • 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, respectiv pentru lipsa notificării către Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, emitentă a autorizației de mediu, cu privire la modificările intervenite pe amplasamentul societății cu profil colectare/sortare deșeuri.
  • 10.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu a unui centru de colectare a deșeurilor în Municipiul Lugoj, deținut de o persoană fizică. S-a dispus și măsura complementară de sistare a activității până la obținerea autorizației de mediu.
  • 40.000 lei pentru predarea deșeurilor rezultate din activitate către o societate neautorizată din punct de vedere al protecției mediului.
  • 5.000  lei pentru afectarea mediului înconjurator prin depozitarea necorespunzătoare și dezmembrarea de vehicule și componente ale acestora de către  o persoana fizică.
„De la începutul anului 2020, până în prezent, valoarea totală a amenzilor aplicate de către comisarii GNM CJ Timiș este de 695.000 lei, fiind aplicate și 6 avertismente, 2 măsuri de sistare a activității, precum și măsuri de remediere a neconformităților constatate. Activitatea de inspecție și control  se derulează permanent de comisarii GNM CJ Timiș la nivelul întregului județ Timiș”, a anunțat Lavinia Alina Călușeru, comisar-șef al Gărzii de Mediu Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.