Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj a obținut titlul de Școală ECO

Școala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj se află printre cele 21 de unități de învățământ din țară care au obținut titlul de Școală ECO, în urma participării, în perioada aprilie – mai 2019, la “Marea Voluntariadă Națională de Mediu a Școlarilor” și a continuat modulele 2 și 3 ale proiectului, în intervalul iunie 2019 – martie 2020.

Școala din Lugoj a primit acreditarea de Școală ECO ca urmare a activității de educație pentru mediu adresată elevilor și a reducerii cu 5% cumulat a consumului de apa și electricitate la nivel de unitate.

Acreditarea are o valabilitate de 12 luni și presupune continuarea organizării de inițiative de educație pentru mediu și de protejare a mediului și reducerii resurselor până la expirarea acreditării.

Din județul Timiș a mai obținut titlul de Școală ECO doar Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara.

“Olimpiada Mediului” a implicat un număr de 42.000 de elevi din 105 unități de învățământ, provenind din 22 județe. Elevii au participat la 6.858 acțiuni legate de protejarea mediului și au învățat despre importanța celor 3R – reduce, refolosește și reciclează, au desfășurat activități practice de colectare selectivă, au organizat ecologizări locale, au plantat copacei și au descoperit feluri inovative de a refolosi deșeurile.

Proiectul „Marea Voluntariadă Națională de Mediu a Școlarilor” a fost organizat de Asociația Semper Musica -Filiala Tecuci, în parteneriat cu Asociația Semper Musica București, finanțat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociația Serviciul Apel în cadrul unui parteneriat internațional și cofinanțat de Uniunea Europeana prin programul DEAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.