Bărbat din Făget, cu COVID-19, mort la Spitalul Municipal Lugoj. Făgețenii spun că a fost „un om deosebit, un tată de excepție și un cetățean responsabil”

Un bărbat din Făget, care avea și alte afecțiuni, a murit, în urma complicațiilor provocate de coronavirus, la Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

După cum a anunțat Direcția de Sănătate Publică Timiș, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, la Unitatea de Primiri Urgențe, pe data de 26 aprilie, fiind apoi transferat la Spitalul Municipal Lugoj (spital de suport) pe 27 aprilie. Pacientul a prezentat dispnee, iar starea i s-a agravat și a fost transferat în Terapie Intensivă, unde a fost intubat. A fost confirmat cu COVID-19 în 27 aprilie, iar în 28 aprilie a murit. Bărbatul suferea de boală pulmonară obstructivă cronică, diabet zaharat tip II, obezitate gradul III., fără BMI calculat.

Conform autorităților, este decesul cu numărul 650, cauzat de coronavirus, în România.

Despre bărbatul decedat, oamenii din Făget au doar cuvinte frumoase.

„Adam Ceapă Constantin nu este un număr într-o statistică! Deși în ultima parte a vieții a avut grave probleme medicale, după deces s-a constatat că era și infectat cu noul coronavirus. Faptul că în statistică apare ca al 640-lea deces nu îl face cu nimic special. Ce îl face special este dragostea pentru oraș, familie și Dumnezeu! Îmi amintesc că în fiecare an, în perioada verii, venea și mă întreba: ”Domn’ primar,când curățăm sobele de la școală?” A făcut acest lucru ani la rând, iar când îl întrebam cât costă, spunea: ”Măcar așa să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot binele pe care mi l-a făcut, ajutând orașul și școala unde au învățat fetele mele”. Ce dovadă mai bună că și-a iubit familia, decât faptul că a făcut tot ce i-a stat în putință ca să le fie bine și ca fetele să își continue studiile și după liceu? Ce dovadă mai bună că L-a iubit pe Dumnezeu, decât toate cele spuse mai sus și faptul că întotdeauna avea pentru orice om cu care se întâlnea o vorbă bună sau o glumă cu care îi însenina ziua? Nicio statistică nu poate exprima aceste lucruri… Adam Ceapă Constantin nu este un număr într-o statistică! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Marcel Avram, primarul orașului Făget.

„A fost un tată de excepție și un cetățean foarte responsabil. Nu concepea ca fetele lui să nu facă studii și în acest sens a făcut eforturi deosebite. Iubea Făgetul și era mândru că-i făgețean. Informat, atent la ceea ce se întâmpla în jurul său, avea mult umor. Dacă întârzia la vreo întâlnire, se scuza într-un mod original: „așa suntem noi, țiganii, punctuali” (nu accepta termenul de romi!). Fiind conștient de problemele de sănătate avute, se temea de Covid 19 și de aceea, din primele momente s-a autoizolat. Și totuși, „timpul n-a mai avut răbdare“. Dumnezeu să te aibă-n grija Sa, Om deosebit! Sincere condoleanțe familiei!”, a transmis și prof. dr. Dumitru Tomoni, consilier local în Făget.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.