Lugojenii și-au omagiat eroii căzuți în Revoluția din 1989
Lugojenii au marcat împlinirea a 27 de ani de la Revoluţia din 1989. În 20 decembrie 1989, Lugojul a devenit cel de-al doilea oraş liber de dictatură comunistă din România, după Timișoara.
După 27 de ani, lugojenii şi-au comemorat eroii. Manifestările, organizate de Primăria şi Consiliul Local Lugoj împreună cu Asociaţia de revoluţionari „16-21 Decembrie 1989” şi cu Asociaţia Luptătorilor, Participanţilor şi Arestaţilor din Revoluţie – Lugoj, au debutat la cinematograful „Bela Lugosi”, cu o şedinţă solemnă a Consiliului Local Lugoj, la care, alături de revoluţionari şi oficialităţile locale a participat şi Gelu Voican Voiculescu.
După acest moment solemn – în cadrul căruia a fost proiectat și un film cu imagini de la evenimentele care au avut loc la Lugoj în urmă cu 27 de ani – manifestările au continuat cu restabilirea traseului străbătut de coloana revoluţionară în seara zilei de 20 decembrie 1989, între primărie şi unităţile militare de pe strada Timişoarei, cu momente de reculegere, depuneri de coroane de flori şi oficierea de slujbe religioase la crucea din faţa Primăriei Lugoj, la troiţa din faţa benzinăriei OMV, la Monumentul Revoluţiei din faţa unităţii militare de pe strada Timişoarei, precum şi la mormintele celor trei eroi lugojeni – Valentin Rosada, Daniel Brocea și Norbert Pongratz, din Cimitirul Ortodox şi din Cimitirul Catolic.
Manifestările s-au încheiat seara, printr-o retragere cu torţe pe traseul Ceasul Electric (locul de unde a pornit scânteia Revoluţiei la Lugoj) – Podul de Fier – Primărie – Universitatea Europeană Drăgan, instituţie în holul căreia a avut loc tradiţionalul concert de colinde susţinut de Corul „Ion Vidu”.