Autoliv se extinde! Vor fi înființate 800 de noi locuri de muncă

Compania Autoliv va deschide o nouă fabrică de sisteme de siguranţă auto. Investiția, în valoare de peste 20 de milioane de euro, va fi realizată în județul Gorj, la… Rovinari.

Iniţiativa dezvoltării Autoliv într-o nouă locaţie din ţară vine pe fondul unor creşteri de volume pe care compania le previzionează pentru următorii trei ani.

Lucrările vor începe chiar în luna decembrie şi producţia este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019.

„Autoliv va investi în Rovinari peste 20 de milioane de Euro într-o fabrică de tip „greenefield” şi în echipamente de producţie de ultimă generaţie. Va construi o hală de producţie de peste 8.000 metri pătraţi. Autoliv intenţionează să angajeze circa 800 de persoane în noua fabrică şi primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor. În locaţia din Rovinari, Autoliv va produce închizătoare pentru centurile de siguranţă auto, un produs foarte complex şi cu cerinţe de calitate extrem de mari. Compania va investi foarte mult în instruirea personalului şi va face acest lucru cu ajutorul colegilor din organizaţia din Braşov“, a anunțat Primăria Rovinari.

„Autoliv“ este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume.

Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajaţi, în fabricile din: Braşov, Lugoj, Reşiţa, Sf. Gheorghe şi Oneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.