Burse municipale pentru 70 de elevi lugojeni

Primăria și Consiliul Local Lugoj continuă programul de acordare a burselor municipale pentru elevii din clasele V-XII.

Festivitatea de înmânare a burselor municipale pentru semestrul II al anului şcolar 2017-2018 va avea loc miercuri, 12 decembrie, de la ora 13, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

În conformitate cu Regulamentul de acordare a burselor municipale, aprobat de Consiliul Local Municipal Lugoj, vor beneficia de burse elevii care au participat la cel puţin o activitate extracurriculară cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2017-2018.

În funcţie de specificul activităţilor extracurriculare desfăşurate de elevi, bursele municipale sunt împărțite în două categorii – burse municipale civic-culturale şi burse municipale sportive, fiecare dintre acestea având câte trei subcategorii: de excelenţă – în valoare de 100 lei/lună, de performanţă – în valoare de 75 lei/lună şi de merit – în valoare de 50 lei/lună.

Elevii care s-au înscris în program au optat pentru categoria de bursă, iar departajarea lor pe subcategorii s-a realizat pe baza notei finale obţinute, conform unui algoritm de calcul, din performanţele educaţionale şi activitatea extracurriculară.

Pe baza situaţiilor transmise de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ de stat de pe raza municipiului, Primăria Lugoj a aprobat acordarea a 70 de burse municipale: 43 de burse civic-culturale, din care 14 burse de excelenţă, 14 burse de performanţă și 15 burse de merit, precum și 27 de burse sportive, din care 13 burse de excelenţă, 13 burse de performanţă şi o bursă de merit.

Suma totală alocată burselor municipale pentru semestrul II al anului şcolar 2017-2018 este de 27.625 de lei, din care 16.000 de lei pentru bursele municipale civic-culturale şi 11.625 de lei pentru bursele municipale sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.