Atenție șoferi! Traficul rutier este supravegheat din elicopter

Un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviație a supravegheat, în weekend, traficul rutier de pe principalele șosele din județul Timiș, inclusiv din zona municipiului Lugoj.

Cu prilejul acestei acțiuni, polițiștii au sancționat 12 abateri privind depășirea vehiculelor.

În perioada 19 – 21 august, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 4 dosare penale şi au aplicat 256 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 142 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 24 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost retrase opt certificate de înmatriculare și au fost reţinute în vederea suspendării 28 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză și conducerea sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.