Distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană continuă la Lugoj

Direcția Socială Comunitară din cadrul Primăriei Lugoj continuă distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, în cadrul programului POAD 2015-2016.

Până la începutul acestei luni, au intrat în posesia produselor peste 2.100 de beneficiari din categoriile de persoane considerate defavorizate, în conformitate cu prevederile H.G. 799/2014 (beneficiari venit minim garantat, beneficiari alocație pentru susținerea familiei, pensionari cu pensie de pana la 450 lei inclusiv, șomeri neindemnizabili și șomeri indemnizați cu venit de până la 450 lei lunar, inclusiv, persoane cu handicap grav și accentuat).

La nivelul municipiului Lugoj pe listele inițiale sunt aproximativ 2.750 de persoane îndreptățite să beneficieze de ajutoarele alimentare – procentul celor care au ridicat până în prezent alimentele de la Uniunea Europeana fiind de peste 80%. Pentru locuitorii municipiului Lugoj și satele aparținătoare, Tapia și Măguri, au fost alocate de către Ministerul Fondurilor Europene prin Instituția Prefectului – Județul Timiș un număr de 6.850 de pachete alimentare.

Persoanele îndreptățite să primească alimente în cadrul POAD trebuie să se prezinte personal să-și ridice pachetele alimentare în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) din H.G. 799/2014, iar pentru persoanele netransportabile Primăria Lugoj, prin Direcția de Asistență Socială Comunitară a asigurat livrarea ajutoarelor, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane, conform art. 5 alin. (2) din H.G. 799/2014.

Până în data de 31 august, distribuirea alimentelor se va face în zilele de marți și miercuri, între orele 9 și 12, la sediul fostului magazin Bumbacul, de pe strada Siretului, nr. 1.

Beneficiarii sunt rugați să aibă asupra lor cartea/buletinul de identitate în copie și original (în termen) și după caz: copie certificat încadrare în grad de handicap (în cazul persoanelor cu dizabilități gradul I si II), copie cupon pensie (în cazul pensionarilor cu pensie sau pensii cumulate până la 450 lei inclusiv), copie talon indemnizație șomaj (în cazul șomerilor indemnizați până la nivelul de 450 lei inclusiv), copie carnet șomer vizat la zi (în cazul șomerilor neindemnizabili).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.