Un luptător de la CSM Lugoj, pe podium la Jocurile Francofoniei

Doi luptători de la CSM Lugoj, Marin Filip și Ion Pîslaru, au avut evoluții remarcabile la cea de-a VIII-a ediție a Jocurilor Francofoniei, care se desfășoară la Abidjan, în Coasta de Fildeș.

Marin Filip a cucerit medalia de bronz la categoria 57 de kilograme, iar Ion Pîslaru, la categoria 86 de kilograme, s-a clasat pe locul 5, după ce a fost învins de un sportiv din Canada în meciul pentru medalia de bronz.

La categoria 57 de  kg, Marin Filip  a câștigat în sferturi cu 7-0 cu Trevor Banks din Quebec, iar în semifinale a cedat cu 11-4 cu canadianul Steven Takahashie. În meciul pentru medalie, Filip s-a impus cu 10-0 cu congolezul Jures Poma Longondo.

La categoria 86 de kg, Ion Pîslaru a început cu o victorie cu 10-0 cu congolezul Jonathan Basunga Nianga, în sferturi s-a impus tot cu 10-0 cu Samuele Barmish din Quebec, dar a pierdut în semifinală cu 6-3 cu Blaise Diatta din Senegal, cedând și în meciul pentru medalia de bronz, cu 14-4 cu Jordan Steen din Canada.

În total, luptele au adus 12 medalii delegației României la Jocurile Francofoniei. Printre laureați s-a aflat și Vlad Caraș, un alt luptător care a evoluat pentru echipa de lupte a CSM Lugoj, legitimat la CSM Reșița, care a cucerit medalia de aur la categoria 97 de kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.