Foc de Artificii!  Polițiștii au confiscat peste 100 de kilograme de articole pirotehnice

 

Până în 4 ianuarie 2023, la nivel național se desfășoară acțiunea „Foc de Artificii”, ocazie cu care polițiștii de la arme și muniții vor desfășura controale specifice la comercianții de articole pirotehnice.

În Timiș, oamenii legii au început controalele încă din 21 noiembrie, iar până acum au confiscat peste 100 de kilograme de petarde și artificii.

„Până în acest moment de la începutul derulării acțiunii dispuse, la nivelul IPJ Timiș au fost desfășurate 17 acțiuni și controale, prilej cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 130 kg articole pirotehnice în valoare de 13.500 lei.

În această perioadă la nivelul unității noastre nu au fost înregistrate evenimente negative precum raniri, distrugeri, incendii.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au cooperat cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Ministerului Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Activităţile, desfășurate au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.