Festivalul de fotografie ”Casian Mărgineanțu” și-a desemnat câștigătorii primei ediții

Au fost stabiliți câștigătorii primei ediții a Festivalului de fotografie ”Casian Mărgineanțu”,  eveniment organizat de Asociația Ghidul Banatului cu sprijinul Primăriei Lugoj și cu susținerea publicațiilor Redeșteptarea și Lugojeanul și a Cercului Militar din Lugoj.

Festivalul, creat în memoria artistului fotograf Casian Mărgineanțu, s-a dovedit a fi nu doar o ocazie de a-l omagia pe artist, ci și un cadru excelent pentru pasionații de fotografie de a-și expune cele mai reușite opere.

În final,  juriul format din Constantin Duma, de la Agerpress, Adrian Pîclișan, fotograf al Guvernului, și Cornel Putan, de la Inquam Photo,  a ales câștigătorii primei ediții a concursului din cadrul Festivalului de fotografie ”Casian Mărgineanțu”.

Marele premiu, în valoare de 2.500 de lei, a fost câștigat de Robert Scarlat.

Premiul II a fost adjudecat de un nume cunoscut în fotografia din zonă, Gabriel Brezeanu, cu o excelentă imagine din sport, pentru care va primi 1500 de lei.

Premiul III a revenit unei pasionate de fotografie, Oana Popa, care câștigă 1000 de lei.

Cele două mențiuni, fiecare în valoare de 700 de lei , au fost obbținute de Bogdan Conciatu și Raimond Rupp.

Fotografiile realizate de câștigători, dar și altele selectate de juriu, semnate de Florin Blaga, Imola Toda, Carmen Rogoveanu, Jaqueline Mateș, Bianca Jurji, Coste Leonid, Răzvan Ciuvelic și Armand Dascălu vor putea fi admirate timp de o lună, începând cu data de 26 octombrie, la Galeria Armi,  din cadrul Cercului Militar din Lugoj.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 26 octombrie, de la ora 18:00. În cadrul expoziției vor putea fi admirate și unele dintre cele mai reușite fotografii semnate de Casian Mărgineanțu, laureat de-a lungul anilor în competițiile internaționale de artă fotografică.

 

Lugoj Expres Festivalul de fotografie ”Casian Mărgineanțu” și-a desemnat câștigătorii primei ediții vernisaj premii fotografie Festivalul de fotografie ”Casian Mărgineanțu” Festival de fotografie expoziție de fotografie epoziție cștigători concurs de fotografie Casian Mărgineanțu Asociația Ghidul Banatului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.